Tek.no

Sniktitt

Nokia 5310

JBL har for anledningen spesiallaget et høyttalersett til 5310 som du kan bestille ekstra. (Foto: Einar Eriksen)
Einar Eriksen
4 Sept 2007 12:17

Nokia 5310 er en av to rykende ferske musikktelefoner fra finnene. Vi var tilstede på lanseringen i London i forrige uke, og fikk prøve nykommeren.

I bunnen av saken finner du video av telefonen.

Det er mye som skiller 5310 fra musikktelefonen 5610, som ble lansert på samme tid. I korte trekk er 5310 en enklere telefon uten like mange teknologier innabords.

Tynn musikktelefon

5310 er en tynn musikktelefon. Det er faktisk Nokias hittil tynneste musikkmobil noensinne, med sine 9,9 millimeter over baken.

Telefonen kommer i sort med blå eller røde detaljer, noe som kan regnes som et friskt pust i butikkhyllene.

På venstre side av skjermen finner du musikktaster som tillater deg å styre musikken uten å navigere på skjermen.

Av andre musikkegenskaper, finner du en 3,5 millimeters minijack på toppen av telefonen. Denne gjør at du kan plugge til vanlige hodesett uten å kreve noen overgang, noe vi setter stor pris på.

Du kan i tillegg bruke trådløse Bluetooth-hodesett når du hører på musikk, siden 5310 støtter Bluetooth med A2DP-standarden for trådløs stereolyd.

Med i pakken finner du et minnekort av typen microSD på 1 GB, som lar deg lagre rundt 250 låter i vanlig kvalitet. For den ivrige musikklytter kan minnekortet skiftes ut i minnebrikker på opptil 4 GB.

Av programvare for musikklytting finner du en ny versjon av avspillingsprogrammet som har vært brukt i Nokia Series 40, som er både brukervennlig og funksjonsrikt.

Som musikkmobil ser det stort sett lyst ut for 5310. Telefonen har de fleste funksjoner den musikkglade er ute etter, selv om litt mer medfølgende minne hadde vært hyggelig.

Batteriet er av den lille og tynne typen. (Foto: Einar Eriksen)

Gode taster

Tastene til 5310 er en av de mest tydelige lyspunktene med telefonen. De er helt logisk plasserte, og gode å trykke på. Også navigasjonstasten og valgtastene fungerer helt problemfritt, og vi har ingenting å sette fingeren på her.

Telefonen bruker menystemet Series 40. Dette menysystemet er kjent for å kunne håndteres av de fleste. På den annen side får du ikke muligheten til å kjøre flere oppgaver samtidig og innstallere egne programmer, slik som du kan med Series 60.

Videre er skjermen ganske liten. Skal du bruke telefonen til å se på film, surfe på nettet eller lese og skrive e-post kan skjermen fort oppleves som for liten. Oppløsningen i skjermen er derimot grei, med sine 240 x 320 bildepunkter. Dette gir skjermen er skarpt bilde.

En 3,5 millimeters minijack-inngang plugger mobilen til høyttalersettet, eller annet lydutstyr som hodesett. (Foto: Einar Eriksen)

Kameraet i 5310 tar bilder i to megapikslers oppløsning, som rent spesifikasonsmessig er helt greit. Kameraet har imidlertid ikke autofokus, blits eller fotolys, og videoopptakene er kun på 176 x 144 piksler.

Av de tekniske funksjonene ellers, stiller heller ikke 5310 spesielt sterkt. Den har støtte for tre av verdens GSM-bånd, slik at telefonen kan brukes i Nord-Amerika.

EDGE er på plass for å gi greie surfehastigheter i stort sett hele Norge, og telefonen har Bluetooth for de mest lokale overføringene. Radio har den også. Det vi savner er 3G, for å booste surfehastigheten ytterligere i tettbygde strøk.

Konklusjon

I den fulle testen vil vi bruke telefonen over lengre tid, og sette telefonens design og funksjoner på prøve.

I sniktitten kan vi iallefall konstatere at 5310 ser ut som et godt valg for brukeren som ønsker en enkel telefon til en billig penge. Tastene er gode, størrelsen er behagelig og telefonen virker i sin helhet godt bygget.

Prisen på 5310 vil havne på rundt 2300 kroner inklusive skatter og avgifter. Forvent å se telefonen i butikken i løpet av årets siste kvartal.

Er du en avansert bruker, kommer du til å savne både en større skjerm, flere teknologier og kanskje et operativsystem der du kan kjøre flere oppgaver om gangen. Skal du se film på mobilen, blir også skjermen for liten. Føler du deg truffet, tror vi ikke det er noen vits å vente på 5310. Se heller etter andre alternativer.

Les flere mobiltester her »

Under kan du se video av 5310.

Les også
Her er Norges tynneste mobiler
Les også
Mp3-mobilene som spiller lengst
Les også
Nokia 5610
annonse

Les også