Samsung Soul

Soul er forholdsvis liten, og er preget av børstet metall. (Foto: Einar Eriksen)

Rett i forkant av årets Mobile World Congress, lanserte Samsung en ny mobil med navnet Soul, eller U900 om du vil. Soul er et nytt medlem i produsentens Ultra Edition-serie, en serie som er forbeholdt tynne designmobiler.

Soul måler 12,9 millimeter over baken, og er i stor grad laget av børstet metall. Telefonen ser svært stilren og slank ut, og det kjennes absolutt ikke ut som noen billig leketøy når den ligger i hånda.

For å si det først som sist; med god design og mye teknologi under panseret blir nok Soul et heller ganske dyrt leketøy.

Nederst i saken kan du se video av Soul.

"Magisk" berøring

Det berøringsfølsomme panelet viser ikoner som kan forandre seg. (Foto: Marius Valle)

I stedet for vanlige navigasjonstaster har Soul fått et berøringspanel, som Samsung kaller "Magical Touch". Når du trykker på dette panelet vibrerer telefonen som en bekreftelse på at du har trykket. Panelet består av fem områder som fungerer som hver sin "tast".

Panelet fungerer også som en skjerm, slik at ikonene som vises forandrer seg etter hvert som du blar i menyene. Når du er i hvilemodus, får du opp fire snarveier, mens inne i menyene får du opp piltaster og en bekreftelsestast. Du kan dessuten også endre farge på ikonene i panelet.

Berøringspanelet i seg selv fungerer svært bra. På grunn av vibrasjonen er det enkelt å registrere hvor mange ganger du har trykket, og totalt sett fungerte dette akkurat like bra som vanlige navigasjonstaster.

Soul har de nyttefunksjonene du kan forvente fra en "dum" telefon. (Foto: Marius Valle)

Ikke bare design

Å se på spesifikasjonslisten til en designtelefon er ofte en skuffelse. Men ikke i Souls tilfelle. Denne telefonen kan nemlig fylle de fleste krav du måtte ha til en mobiltelefon i dag.

Telefonen er bare 12,9 millimeter tykk.

Under dette panseret finner du nemlig super-3G, 3G og Edge, slik at du alltid kan surfe på internett over mobilnettet i den høyeste hastigheten som er tilgjengelig. Super-3G-støtten er også skrudd opp til hele 7,2 Mbps, mot de vanlige 3,6 Mbps. Foreløpig er det imidlertid ikke støtte for denne hastigheten i norske mobilnett.

Det Samsung ikke har fått plass til i Soul, er Wi-Fi. Det betyr at du ikke kan koble telefonen til internett via et trådløst nettverk. Siden Soul ikke er en smarttelefon, forventet vi heller ikke dette.

Nettleseren er fra samme produsent som Samsung lenge har brukt til sine mobiltelefoner: Netfront. Denne støtter både vanlige nettsider i full html, så vel som rss som lar deg lese nyhetsfeeds mens du er på farten. At telefonen støtter Java, gjør også at du kan installere for eksempel Opera Mini på telefonen.

Soul er ingen smarttelefon, noe som gjør at du ikke kan installere noen mer avansert nettleser. Du kan heller ikke installere avanserte programmer, men kun enkle Java-applikasjoner.

Menysystemet på telefonen ser ryddig og greit ut, og er i samme minimalistiske stil som telefonens design. De ligner mye på Samsungs tidligere menyer, men har blitt enklere å skreddersy etter eget behov. Du kan nemlig selv velge hvor ikoner skal befinne seg, og flytte på de etter behov.

Skarpe bilder

Kameraet tar bilder i 5 megapikslers oppløsning. (Foto: Einar Eriksen)
Tatt med Samsung Soul. (Klikk for større bilde)

Kameraet i Soul tar bilder i opptil fem megapikslers oppløsning. Autofokus sørger for skarpe bilder, og ansiktsgjenkjenning sørger for at du klarer å fokusere på rett sted. Her ligger med andre ord alt tilrette for at du skal kunne ta gode bilder.

Vi prøvde å ta bilder innendørs med kameraet til Soul, og bildene ser lovende ut. Fargegjengivningen er vanskelig å si så mye om ettersom vi knipset innendørs i kunstig lys, men bildenes skarphet er iallefall god.

Alt i alt virker Soul som en spenende mobil for den som først og fremst setter design i høystetet. Mobilen passer seg også fint i dresslommen, med sitt stillrene utseendet og mange teknologier.

Hva prisen til Soul havner på er usikkert, men med tanke på funksjoner, teknologier og design kan du regne med den lander ganske høyt på prisskalaen. Mobilen dukker opp i norske butikkhyller i juni måned.

Les også
Mer Soul fra Samsung
Les også
Samsung lanserer åtte nye mobiler
Les også
Samsung lanserer Soul
Les også
Her er Samsungs nye tøffing
Les også
Synger opera med Samsung
Les også
Ny Samsung-mobil tåler juling
annonse