Til hovedinnhold

Ubuntu Lucid Alpha 1 sniktitt

Installasjonsverktøyet har fått en ny knapp med en ny funksjon: Ved å trykke på knappen vil installasjonsverktøyet laste ned siste oppdateringer før installering. Dermed får man, om man ønsker, alltid helt fersk versjon av Ubuntu.

Som lovet er antall spill som blir installert som standard drastisk redusert, noe man kanskje kan regne med er en god nyhet for 99,9% av alle brukere.

Et nytt program, med det mystiske navnet Byobu, har havnet under systemverktøy-menyen. Programmet gir en kjempeflott statuslinje i terminalvinduet, samt alle mulighetene man kjenner fra GNU screen. Faktisk er Byobu på ingen som helst måte et eget program, men snarere en "wrapper" som konfigurere GNU screen,som vi har skrevet om i ukens Linux-uke-oppsummering, på en smart måte. Ei heller er det nytt, da Byobu også fantes godt gjemt i Karmic Koala. Dermed er det bare menyelementet som faktisk er nytt.

Programmer startet som root, altså ved hjelp av sudo eller gksudo, blir nå markert som superbrukerprogrammer i tittellinjen.

Ubuntu Software Center har fått en ny, og ganske så elegant, brødsmulefunksjonalitet. Forhåpentligvis vil vi etterhvert finne denne funksjonene i langt mer av programvaren enn bare Software Center.

Det var alt for denne gangen. Vi vil komme tilbake med langt mer utfyllende informasjon om Lucid Lynx etterhvert som programvaren modnes og vi kommer nærmere slippet.

Mer om
annonse