Tek.no

Sniktitt

Modifiserer Macbook

12 Jan 2009 09:55

San Francisco (Hardware.no): Da vi trålet showgulvet på Macworld i fjor, snublet vi så vidt over Axiotron og deres Modbook. Det hersket mye usikkerhet og det tok lang tid før de i det hele tatt kunne sette en pris eller sende produktet. I år er de tilbake. Større og bedre enn før, med sin Modbook Pro.

Mens den opprinnelige (men forbedrede) Modbook-en stort sett var bunnen på en Macbook, er Modbook Pro bygget helt om. Et svart aluminiumsskall og med portene omstokket, er det kun det som vises på skjermen som minner om en Mac.

Ideen bak Modbook-en er rett og slett å lage en tablet. Et arbeidsverktøy for grafiske artister og andre som trenger muligheten til å tegne og skrive. Og selvfølgelig: For de som liker å jobbe på Mac. Mens Modbook er bygget på Macbook er Modbook Pro bygget på Macbook Pro. Logisk nok.

Det var bare så vidt jeg fikk lov til å holde i den nye Modbook Pro. Det var en preproduksjonsmodell og selv om du kan bestille nå må du vente til omkring mai eller juni før du kan begynne å sjekke postkassa. Likevel ga den lille demonstrasjonen et solid inntrykk.

Maskinen er liten, samtidig som de ekstra to tommene i skjermflaten gir deg bedre plass å jobbe på. Nytt på Pro-modellen er at i tillegg til å bruke pennen som følger med (som du må bruke på Modbook-en) kan du også bruke fingrene rett på skjermen. Skjermen er forøvrig behandlet til å gi deg en papirfølelse ved å skrive og tegne på den.

I tillegg til å ha de samme funksjonene som OS X har skal du kunne bruke hurtigkommandoer for å utføre oppgaver - rett og slett ved å skrive eller gjøre tegnet på skjermen for den oppgaven du har definert. Det kommer også med egne programmer – eksklusivt for Modbook og Modbook Pro som skal la deg utnytte mulighetene maskinen gir.

Prisen er ganske heftig for en Modbook Pro. 4999 USD – nesten 35 000 kroner i skrivende stund. Du kan også kjøpe din egen Macbook Pro og levere den inn til Axiotron – da kommer prisen på ca. 21 000 kroner. Det er mulig å bestille til Norge, men skulle det dukke opp noen problemer må du sende maskinen tilbake til USA. På spørsmål om norsk eller europeisk støtte var det ikke noe godt svar å få. Muligens en gang i fremtiden...

P.S. Du kan også få Windows installert på maskinen. Axiotron lover at dette også vil være den beste tablet-en for Windows på markedet.

Her finner du mer informasjon om Modbook og Modbook Pro, samt priser og bestillingsinfo.

Les også
Tetter titalls OS X-hull
Les også
Dette er Macbook Pro 17-tommer
Les også
Apple utvider utvalget
Les også
Den store Macbook-dagen
annonse

Les også