Tek.no

Sniktitt

Slik er Lenovos billige Yoga 3-maskiner

Vi fikk leke med dem på CES.

Rolf B. Wegner, Tek.no
9 Jan 2015 10:26

Tek.no/Las Vegas: Lenovo Yoga 3 Pro ble sluppet for en tid tilbake, men med en veldig høy pris var den ikke like aktuell for alle. Dette har Lenovo gjort noe med i form av to nye Yoga 3-modeller, med henholdsvis 14- og 11- tommers skjermstørrelse.
Selv om de er en del rimeligere enn sin dyrere storebror er de solid bygget. Her er det nok likevel den minste på 11 tommer som fremstår som mest solid, trolig nettopp på grunn av at den er mindre. Den er av den grunn ikke like lett å vri og bøye på.
Vekten er helt grei for begge. De føles passe tunge, akkurat slik man forventer av maskiner i mellomklassen. 14-tommeren veier inn på 1,59 kilogram, mens den lille ender på 1,18 kilogram.

Ingen av maskinene er spesielt egnet til å åpne med én hånd, men vi noterer oss at det er mulig med 14-tommeren om man er litt forsiktig. 11-tommeren er det helt umulig med.

Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Gode tastaturer

Tastaturene er gode på begge to, men vi synes kanskje det er litt for mye fleksibilitet på den største av dem. Det gjelder faktisk ikke bare tastaturet; også kantene av maskinen og skjermen slarker litt mye.

Skjermkvaliteten er veldig god og skarp. Panelene bærer oppløsningen sin godt og det å bruke fingeren på skjermen føles helt naturlig. Her er det ikke snakk om noen verstingoppløsning, men snarere 1920 ganger 1080 piksler for begge to, med IPS-teknologi.

Greit priset

Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

I USA vil maskinene ha en anbefalt utsalgspris på henholdsvis 799 og 699 amerikanske dollar. Hva den norske prisen ender opp på er enda ikke kjent. En annen ting som enn så lenge er ukjent er hvilke fargevarianter som kommer til Norge. Globalt sett er den tilgjengelig i hvit, sølv, svart og orange.
14-tommeren kan få opptil åtte gigabyte med minne, en Intel Core i7-prosessor og 256 gigabyte med SSD-lagring. Den lille kan få det samme, men akkurat hva det blir på prosessorsiden var ikke klart enda, men den kommer til å bruke Intels nye Core U-prosessorer som ble sluppet tidligere på CES.

Det gjør den lille maskinen mer strømgjerrig en den store, og ser vi det hele opp mot byggekvaliteten fremstår faktisk den minste som det beste kjøpet. I alle fall om man ikke lar seg skremme av størrelsen.

Få med deg den fulle testen av originale Lenovo Yoga 3 Pro:
Verdens tynneste bærbare er også et nettbrett »

Les også
Lenovo Yoga 900: Lenovo Yoga 900 er bedre enn forgjengeren på alle punkter
Les også
Dette er CES-nyhetene og sniktittene du bør ha fått med deg
annonse

Les også