Til hovedinnhold
SniktittHuawei Ascend G 600

Treffsikkert fra Huawei

Huawei Ascend G 600 har alt, unntatt et merkenavn som gir status i Norge.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Amobil.no/Berlin: Huawei Ascend er fremstilt som mobiltelefonen med 15 dager standby-tid, men Ascend G600 er mer enn et batteri du kan ringe med.

Ikke noe nytt flagskip

Tidligere har Huawei vist frem en mobiltelefon med 4-kjerneprosessor, Ascend D1 Quad XL. Denne er fremdeles ikke kommet i salg i Norge. Når den en gang kommer, vil den ventelig bli selskapets nye flagskip. Den tittelen er det enn så lenge Ascend P1 som bærer, og Ascend G 600 vil bli en direkte konkurrent til P1.

Les også: Sniktitt på Ascend D1 Quad

Nå er det forskjeller på de to telefonene. G 600 har en skjerm på 4,5 tommer, mens P1 har en skjerm på 4,3 tommer. Skjermen på P1 er AMOLED, mens G 600 har IPS LCD-skjerm. Begge skjermene har 960 x 540 bildepunkter (qHD). Forskjellen på skjermene er antakelig noe av det du vil merke mest til, i tillegg til at G 600 er en litt tykkere telefon enn P1.

Tokjerneprosessor og NFC

Det du ikke kan se er prosessoren. P1 har en 2-kjerneprosessor på 1,5 GHz, mens Ascend G 600 er klokket til 1,2 GHz. Men klokkefrekvens er ikke alt. Også prosessortype og grafikkbrikke påvirker brukeropplevelsen.

Huawei har også gitt G 600 NFC-brikke, slik at telefonen er klar til å ta ibruk nye NFC-tjenester etter hvert som disse dukker opp. Foreløpig brukes NFC mest for å sette opp trådløst tilbehør, og til å overføre data mellom telefoner som holdes mot hverandre. Brikken i G 600 skal være klar også for betalingsløsninger, slik at mobilen din kan bli en ekte digital lommebok.

Skarp og klar skjerm

Skjermen på Ascend G 600 har IPS-teknologi, som gjør at skjermbildet er lesbart helt opp til 178 grader vinkel. Om du har noen nytte av å se på skjermen i 178 grader vinkel er en annen sak. Innsynsvinkelen er med andre ord mer enn god nok. Den høye pikseltettheten bidrar til at bildet ser skarpt og klart ut. Fargeprofilen er mer avdempet en på AMOLED-skjermene, som har en tendens til å bli litt glorete.

I lyset i en messehall er det vanskelig å få et godt inntrykk av nøyaktig hvor bra skjermen presterer. Under lyskasterne i den store hallen ser det i alle fall svært bra ut. Om den er like fin i dagslys gjenstår å se. Vi har i alle fall ingen grunn til å tro at den er noe dårligere enn andre skjermer på dette omådet.

Ser ut til å være en solid mobiltelefon

Siden Huawei av nordmenn flest oppfattes som et asiatisk «billigmerke», kan det være verdt å si noen od om kvalitetsintrykket Ascend G 600 gir. Her har kineserne ikke noe å skamme seg over. Telefonen er relativt lett, men den ligger godt i hånden. Rammen i metall skaper sammen med den store glassdekte skjermen et solid inntrykk. Her er ikke noe knirk, ingen slarkete lokk eller deksler, og her er ingen skjemmende detaljer.

Telefonen virker rett og slet bunnsolid. Om den faktisk er det gjenstår å se. Vi fikk ikke anledning til å dropp-teste telefonen, og ettersom vi stod med Huaweis utstillingsmodell i hendene, fant vi det upassende å forsøke å ripe opp skjermen.

Velkjent og velprøvd menysystem

Menyene på telefonen kjenner vi igjen fra Ascend P1. Her er også de klassiske snarveisfeltene under skjermen, på samme måte som på Samsung Galaxy S-modeller. Forskjellen er at Huawei har gjort alle tastene berøringssensitive, mens Samsung har valgt å gjøre «hjem»-tasten til en fysisk tast.

Plasseringen av disse berøringstastene er relativt nær skjermen, noe som gjør at du må være litt våken når du tekster. Hvis ikke havner du fort på hjemmeskjermen, selv om planen egentlig var å sette et mellomrom i teksten.

Menyene skiller seg ikke mye fra det Google har lagt inn som standard på telefoner med Android 4. Vi synes de ragerer kjapt, og er enkle å finne frem i.

Huawei er temmelig kjipe på minnet. 4 GB i en mobiltelefon som er som skapt for film og underholdning? Heldigvis koster ikke minnekort så mye som de gjorde før. Bestill ett sammen med telefonen.

Salgsstart i september

Telefonen skal komme i salg nå i september. Da dukker den antakelig opp også i Norge. Vi skal slå kloa i et testeksemplar så snart det lar seg gjøre. Med gode spesifikasjoner og lav pris kan Huawei G 600 bli et godt alternativ for den som ønsker mye mobil for pengene, på bekostning av for nordmenn mer kjente merkenavn.

Les flere nyheter fra IFA 2012 her

annonse