SniktittCasio Pro Trek Smart WSD-F30

Slik er Casios nye «barskingklokke» med to skjermer

Tek.no/Berlin: Siden Casio slapp sin første smarte utendørsklokke med Android Wear – eller Wear OS som det heter nå – har nok en eventyrere i alle aldre hatt lyst til å ha en slik på armen.

På årets IFA-messe har vi også fått se på den neste klokka i denne serien: Casio Pro Trek Smart WSD-F30.

Ikke overraskende bygger denne på forgjengeren WSD-F20, men på nykommeren er den sedvanlige LCD-skjermen byttet ut med en litt mindre og helt rund OLED-variant med bedre oppløsning – 390 x 390 piksler sier spesifikasjonene.

Det betyr at skjermen både gir bedre farger og skarpere grafikk, men et vel så viktig salgsargument er at klokka har blitt mer kompakt.

Casio Pro Trek Smart WSD-F30 til høyre er litt mindre og trinnere enn WSD-F20 til venstre.

For all del, WSD-F30 er fremdeles et stort og solid ur. Den skal jo tross alt tåle vanntrykk opptil 50 meter og er sertifisert mot det amerikanske forsvarets MIL-STD-810G-standard, noe som betyr at den skal kunne ta imot en del juling.

Men ved å knipe inn noen millimeter både her og der har Casio snekret sammen en Pro Trek-versjon vi tror vil passe flere – du skal jo ikke behøve å være en velvoksen kommandosoldat for at klokka di ikke skal se latterlig stor ut på armen din.

Holder i opptil en måned

Som de tidligere versjonene av klokka er også WSD-F30 utstyrt med to skjermer. Den ene er altså OLED-varianten som vi er vant med å ha på smartklokker.

Den andre skjermen er ligger oppå denne og er en «gammeldags» gjennomsiktig LCD-skjerm med teknologi vi kjenner fra de klassiske digitalurene. Dette er en skjerm som tar over showet når OLED-panelet slukker.

Siden LCD-skjermen knapt bruker strøm, kan klokka settes i en modus som stenger ned fargeskjermen, Bluetooth, Wi-Fi og GPS-en. Den vil dog fremdeles vise andre sensordata og skal med dette kunne holde koken i rundt en måned uten å måtte lades.

I mer daglig bruk med alle tjenester og teknologier påskrudd snakker vi dog om en dag eller to før den trenger påfyll.

GPS og fargekart

Som forgjengeren har som nevnt også WSD-F30 innebygd navigasjon, og her kan du laste ned fargekart og ha i klokka. Det betyr at du ikke trenger mobildekning for å kunne se hvor du er.

Med GPS og fargekart i klokka blir det enklere å finne veien.

Med Wear OS innabords og mikrofon støtter klokka også Google Assistant, og med en Android-mobil er det full støtte for å få opp alle slags varsler og beskjeder rett på klokka. Apper for slikt som golf, fiske, vær, svømming og løping er også tilgjengelig.

Men dette er altså en utendørsklokke og ingen typisk treningsklokke.

Ifølge Casio skal Pro Trek Smart WSD-F30 bli tilgjengelig mot slutten av året, og da til en veiledende pris på 549 euro. Det vil trolig bety et sted mellom 5000 og 6000 norske kroner.

Les også
Mobvoi TicWatch Pro: Kan holde i flere uker på en lading
Les også
Ny prosessor skal få smartklokka til å se ut som en klokke
Les også
Slik er Casios splitter nye Android-klokke
Les også
Garmin Tactix Bravo: Dette er Garmins tøffeste klokke
Les også
Casios smartklokke har to skjermer i ett
annonse