LG KT610

Da LG holdt pressekonferanse på Mobile World Congress i Barcelona forrige uke lanserte selskapet fire nye telefoner: KF510, KF600, KF700 og KS20. Men de glemte én. LG KT610.

Fullt tastatur i "liten" telefon.

Selskapets eneste profftelefon med fullt tastatur, to skjermer og Symbian S60 ble rett og slett ikke tatt med på pressekonferansen, men ble i stedet henvist til en liten avkrok på LGs stand på messen.

Men det er kanskje ikke uten grunn. LGs budskap var nettopp at "Nå skal tastene vekk", og da passer det ikke med et tastemonster med full qwerty-utrustning midt blant telefoner som knapt har ringetaster en gang.

Skjermen tilpasset det telefonen kan - på utsiden.

Samtidig er det veldig spennende at LG nå utfordrer Nokia og Sony Ericsson i deres hjemmemarked med en telefon som virkelig er ment å gå i strupen på telefoner som Nokia E90 og Sony Ericsson P1i.

Bestefars våte drøm.

Liten og nett

Det første som slår oss med KT610 er hvor liten den er i forhold til for eksempel E90. Greit nok er KT610 mindre avansert, men det gir også solid gjenytelse når det kommer til lommevennlighet. Til tross for at telefonen er vel voksen sammenlignet med vanlige telefoner, blir en sammenligning med E90 som david og goliath, til KT610 sin fordel.

Se video med sammenligning av E90 og KT610 på slutten av sniktitten >>>

En annen merkverdighet er den lille ytterskjermen og de store tastene på utsiden av telefonen. Ved første øyekast kan KT610 virke som en slags "Granny Phone" eller telefon for eldre. Men de store tastene og den lille skjermen er der av praktiske årsaker. For når du først har masse plass og boltre deg på og ikke trenger stor skjerm på utsiden, hvorfor gjøre noe annet da?

KT610 er betydelig mindre enn E90.

Derfor har LG valgt å holde utsiden så enkel som mulig. Den lille ytterskjermen kan kun brukes til SMS og telefonsamtaler. Skal du noe mer må du åpne telefonen. De store tastene er sånn sett utmerket, i og med at det blir en fryd å skrive meldinger eller å taste et telefonnummer.

Åpner du derimot telefonen, åpenbarer det seg noe helt annet. Et fullt tastatur med piltaster, stor skjerm, kamera for videosamtaler og to stereo-høyttalere gjør at du får følelsen av å holde en riktig så liten mini-PC.

Sminketelefonen

På innsiden er forskjellen fra E90 kanskje enda mer slående. Skjermen er ikke like bred som på Nokias Communicator, og i stedet er det kommet to høyttalere på plass i tillegg til speil. (Kanskje for å forhindre at du videoringer noen med verdens verste luesveis eller sminkerester fra kvelden før).

Byggekvalitetsmessig er vi ikke like imponert over LG KT610 som over andre produkter fra selskapet eller øvrige produsenter forøvrig. KT610 virker veldig plastikkaktig, knaker litt i konstruksjonen og har noen taster som virker veldig billig i materialet. Greit nok er eksemplaret vi fikk tafse på en prototype og mest sannsynlig ikke endelig versjon av telefonen. Men førsteinntrykket skuffer, og vi håper ikke det er her LG skal knipe for å kunne konkurrere mot E90.

Symbian S60 på plass

S60 på plass på innsiden.
Å skrive tekst er ingen sak.

Menyene er mistenkelig kjent - og ikke uten grunn. KT610 kjører siste versjon av Symbian og S60, som gir deg som bruker tilgang til et menysystem du kanskje kjenner fra før i tillegg til drøssevis av tilleggsprogramvare.

Det LG har gjort er å endre minimalt i menystrukturen, og istedet gi de en visuell endring for å passe til selskapets egne menyer. Derfor er ikonene forskjellig fra Nokia, mens innholdet er det samme. Dette gjør det lett å finne frem til menyvalg, og menyene er lette å forstå og oversiktlige.

Av godbiter mellom menyvalgene kan det raskt nevnes dokumentleser, Push-epost, foto- og bilderedigering samt GPS. Det siste er ganske spennende, i og med at det er første gang LG kommer med noe slikt i en telefon. Siden vårt testeksemplar befant seg innenfor en betongbygning var det bare å glemme å prøve ut funksjonen, men dette kommer vi tilbake til å snart vi har på plass en fullverdig test av telefonen.

Ellers er det lite annet å melde enn at mp3-spiller, Java-støtte og et to megapikslers kamera er på plass og skal sørge for underholdningen.

LG har enda ikke bestemt seg for når KT610 skal lanseres i Norge eller hva prisen

Les også
– LG Shine får trykkskjerm
Les også
Her er LGs to-skjermsmobil
Les også
– Berøringsfølsomme skjermer vil overta
Les også
Fire nykommere fra LG
Les også
Nokia E90 Communicator
annonse