Til hovedinnhold

LG Shine

(3GSM/Barcelona) LG er en av produsentene som satser knallhardt på design denne våren. Ikke bare kommer de med Prada-mobilen, men også speilblanke KE970 Shine.

Shine er oppfølgeren til LGs Chocolate-telefon, og faller inn i designserien Black Label.

Telefonen vil apellere til deg som er på jakt etter en pen telefon med de mest nødvendige funksjonene.

Med en overflate i børstet stål, skiller telefonen seg positivt fra det meste vi har sett fra LG så langt.

Menyrulle
Selv tastene på telefonen er i metall. LG har valgt å bruke et rullehjul, også i metall, i stedet for styrepinne eller piltaster. Du kan med andre ord bare bla opp og ned, og ikke til sidene. Denne løsningen syns vi fungerer bra, og styrepinne er ikke et savn.

Vi syns imidlertid ikke så mye om at det ikke er noe merkbart mellomrom mellom tastene. Dette kan nok være en tilvenningssak, men et markant skille mellom hver tast hadde nok bidratt til færre feiltrykk.

Skarp skjerm
Skjermen er dekket av et speil, og skinner igjennom når den er i bruk. Når skjermen er av, er overflaten så speilblank at du fint kan bruke den til å sjekke sminken.

Speilblank overflate betyr som regel at skjermen ikke blir så lyssterk. Dette har imidlertid LG løst fint, og vi syns skjermen er både klar og skarp.

Tung men tynn
Shine er ikke spesielt liten eller lett, men er såpass tynn at det ikke burde være noe problem å få telefonen ned i lomma. Vekten gjør imidlertid sitt til at du neppe vil ha telefonen i brystlomma.

Shine føles veldig solid, men vi reagerte på at det var litt knirking under skjermen da vi trykket på rullehjulet. Knut Kjeksrud i LG forsikret oss om at dette ikke ville være et problem på telefonene som kommer i butikkene denne våren.

Klikk for større bilder. (Alle foto: Marius Valle)

Menyvirtuos
Om du er tilhenger av å velge dine egne menyer, vil du sette pris på Shines menysystem. Siden telefonen har et rullehjul i stedet for styrepinne føles det ikke så intuitivt å ha en meny med ikoner i et rutenett. Derfor kan du også vise menyen i en liste, slik at det er enkelt å bla seg til rett menyvalg. Rullehjulet gjør at du bare kan bla opp og ned, og ikke til sidene.

Vi syns for øvrig at menyene ser riktig så lekre ut, og med en del forskjellige tema å velge mellom, burde Shine tilby noe for enhver smak. Menyene er også raske i responsen, og du slipper å sitte og vente på at ting skal skje.

Klikk for større bilder.

To megapikslers kamera
På baksiden av telefonen sitter det et kamera med to megapikslers oppløsning. Kameraet har optikk som er sertifisert av Schneider Kreuznach, og en bildebrikke på to megapiksler. I tillegg har kameraet autofokus, slik at bildene skal bli skarpere.

Da vi testet kameraet fikk vi et blandet inntrykk av kvaliteten. Selv om noen bilder ble skarpe, var det ikke alltid fargene stemte helt med virkeligheten. Dette kan skyldes dårlige lysforhold, så bildene vi tok er ikke nødvendigvis helt i samsvar med virkeligheten.

Mp3, men ikke radio
Shine har ellers mp3-spiller og støtte for minnekort. Dermed bør det være en grei sak å få lastet inn en del sanger. Vi fikk ikke testet denne funksjonen med vanlige hodesett, så vi kan ikke si noe om lydkvaliteten.

Shine mangler for øvrig radio, så om du vil unngå å høre de samme sangene om igjen, bør du vurdere å kjøpe et minnekort med god plass.

Kamerabilder tatt med Shine. Klikk for større bilder.

Konklusjon
Vårt førsteinntrykk er at LG har satt sammen en vellykket mobiltelefon. Siden dekselet er i metall, føles telefonen eksklusiv. Den er likevel mer tilgjengelig for folk flest enn for eksempel Nokias 8800-serie, siden disse telefonen koster opp mot det dobbelte av hva Shine vil koste: rundt 4000 kroner.

Shine har de fleste funksjonene du trenger, men mangler 3G. Det kommer imidlertid en versjon av telefonen med 3G, men når og om den dukker opp i Norge er usikkert.

Når det er sagt, så kan førsteinntrykk fort forandre seg, så vi vil ikke gi Shine en endelig dom før vi har fått låne telefonen for en full test.

I prisguiden finner du fulle spesifikasjoner og prisvarsling >

Les også
LG KS10
Les også
LG KE970 Shine
Les også
Ny gullmobil fra Motorola
annonse