Til hovedinnhold
SniktittLG V10 og LG Watch Urbane 2nd edition

LG V10 har to frontskjermer

Slik er LGs nye telefon og kommende smartklokke.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen

Sør-Korea/Tek.no: Det begynner å bli en stund siden vi stiftet bekjentskap med en ny telefon fra LG, men nå har selskapet sluppet en interessant telefon i form av sin nye V10-modell – som blant annet er å finne på det amerikanske markedet.

Under vår tur hit til Sør-Korea dukket denne telefonen opp i et av de mange showrommene til selskapet, og selv om den ikke kan kjøpes over disk i Norge, kunne vi ikke la muligheten til å ta en nærmere kikk på produktet gå fra oss.

Her kommer de første inntrykkene vi sitter igjen med etter å ha testet telefonen noen minutter før en ivrig guide røsket oss med videre.

NB: Telefonen er som dere ser på bildene satt til koreansk språk, ergo måtte vi prøve oss frem rent visuelt da språk-kunnskapene var helt fraværende.

Telefonen har en metall-list på sidene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Første telefon med ytterrammer i metall

Det første vi merker oss er at dette er en forholdsvis stor telefon, selv om avstanden fra sidene og inn til skjermen er nokså liten. På begge sidene av telefonen finner vi en slags kobberfarget metall-list som også dukker opp igjen rundt selve linseringen på hovedkameraet. Den er omtrent jevnstor med den gigantiske iPhone 6S Plus, og langt større enn Samsungs Galaxy S6 Edge vi har for hånd.

Hovedskjermen har god bildekvalitet. Språket på telefonen skjønner vi dog fint lite av. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Baksiden på V10-en har et slags gummiert, mønstret belegg som gjør at den ligger godt i hånden. Ellers virker LGs nye toppmodell meget godt skrudd sammen, og den henger seg på de beste telefonene vi har sett hva gjelder utførelse og materialvalg. Men det er ikke utseendet som er det mest unike med V10.

To skjermer i front

LGs toppmodell har nemlig to skjermer å by på. En tradisjonell skjerm på 5,7 tommer med 1440 x 2560 punkters oppløsning, og en smal avlang skjerm på 2,1 tommer med 160 x 1040 punkter som er plassert over hovedskjermen.

Hovedskjermen virker å være meget bra på skarphet, sortnivå og farger,men det er likevel den lille smale skjermen på oversiden som fanger mesteparten av oppmerksomheten vår.

Over hovedskjermen sitter det nok en skjerm hvor du blant annet kan legge inn ikoner du apper du bruker ofte. Overgangen mellom de to skjermene er tilnærmet usynlig. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
Front-kameraene har to ulike brennvidder. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

På denne lille skjermen kan du blant annet legge ut ikoner til apper du bruker ofte, ergo kan dette være en fin mulighet om du er en ivrig multitasker. Samtidig ser det også ut til at det er mulig å sveipe frem og tilbake for å hente frem flere sider med ulike ting, men tegnsettingen som kommer frem skjønner vi dessverre ikke bæret av.

Flere kameraer å velge i

Aktiverer du frontkameraet får du opp disse to ikonene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

En annen ting som slår oss når vi titter nærmere på fremsiden er at telefonen har to frontkameraer. Begge disse sitter plassert til venstre for den lille skjermen. Ser vi nærmere på disse ser vi at de ikke er like, og forklaringen får vi servert av en av LGs guider som forklarer at disse er spesielt utviklet for selvportrett.

Vi finner frem kamera-ikonet og starter opp applikasjonen. Her kan det samtidig være greit å nevne at det er flust med manuelle innstillinger på telefonen, så dette er nok et godt alternativ for deg som savner å ha full kontroll over bildene du tar.

Når vi trykker på ikonet som hopper fra hovedkameraet til frontkameraet dukker det opp to nye ikoner på skjermen. Disse lar deg hoppe mellom de to kameraene på fremsiden, der det ene har et nokså standard brennvidde, mens det andre alternativet gir deg en vidvinkel. I praksis kan vi se at brennvidden endrer seg en del, og at funksjonen nok er hendig når du trenger å «få med alle» på bildet. Både de to frontkameraene og hovedkameraet tar lynkjappe bilder med presis fokus.

Med normal-modus aktivert.
Med den nye vidvinkel-modusen aktivert

Lynkjapp

I tillegg til å være meget rask til å eksponere virker telefonene i seg selv også å være smidig og kjapp i vendingene. Nå skjønner vi riktignok ikke det skvatt av hva som står under ikonene, men likevel kjenner vi igjen mange nok til at vi kan kikke litt frem og tilbake. Etter å ha prøvd telefonen så virker den ved å være så rask som en såpass godt spesifisert telefon burde være.

Alt i alt må vi si at de få minuttene vi fikk med den digre LG-mobilen etterlot seg et godt første inntrykk. LG V10 virker godt satt sammen og har en bakside vi fikk sansen for, og samtidig kan vi se nytte i å ha en egen skjerm med funksjoner i tillegg til hovedskjermen. Det aller største minuset med denne telefonen er at den tilsynelatende ikke blir å finne i norske butikker.

Den nye versjonen av Urbane kommer antagelig i butikk i løpet av det neste halvåret. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ny versjon av Urbane-klokken

Vi skulle også få stifte et kort bekjentskap med det som skulle vise seg å være LGs kommende smartklokke. Selskapet viderefører dagens Urbane-serie, kalt Urbane 2nd edition, men gjør noen endringer.

Ved første øyekast ser vi ikke den store forskjellen kontra dagens Urbane-klokke, hvor de fleste forskjellene ligger under panseret. Likevel vil du med et trent øye kunne se at skjermen på den kommende versjonen er noe større.

Ny og forbedret skjerm

Den nye skjermen måler 1,38 tommer i diameter, og har bedre oppløsning i form av en pikseltetthet på 348 piksler per tomme. Det betyr en oppløsning på 480 x 480 piksler ved hjelp av såkalt P-OLED-teknologi.

Her er Urbane 2nd edition sammen med G Watch R. En av forskjellene er større og bedre skjerm. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vi får ikke mange minuttene til å se på den nye varianten, som en representant fra LG vokter med stor forsiktighet. Likevel kan vi enkelt se at skarpheten har blitt noe bedre, og spesielt er det nå enklere å se små detaljer på for eksempel den digitale urskiven.

Samtidig har også batteriet blitt forbedret, og har nå en kapasitet på 570 milliamperetimer. Hva det betyr i praksis er vanskelig å si, men ifølge en av utviklerne skal den uten problemer holde i en hel dag selv med aktivt bruk. Klokken har også fått simkort-muligheter, noe som potensielt kan bety at batteriet vil tømmes fortere enn tidligere om du aktivt ringer med klokken.

Videre avsløres det at klokkene får fire gigabyte med lagringsplass, og at det vil bli fire ulike fargekombinasjoner; en brun, en sort, en hvit og en «baby»-blå modell. Den nye versjonen er ventet å dukke opp i løpet av første halvdel av 2016, og prisen skal ifølge utvikleren vi snakker med ligge omtrent i samme klasse som dagens Urban-modeller.

Turen og oppholdet i Sør-Korea var betalt av LG.

LG er ikke alene om å lage smartklokker:
Her kan du lese testen av Apple Watch »

annonse