Til hovedinnhold

Se mobilen som har innebygget videoprojektor

Vi har prøvd Samsung Galaxy Beam.

Spesifikasjoner

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse:124 x 64,2 x 12,5 mm
Vekt: 143 gram
Skjerm: 4,0 tommer, 480 x 800 piksler, kapasitiv
Operativsystem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Mobilnettverk: UMTS 900/1900/2100, Quad Band GSM
Kamera: 5 Megapiksler, autofokus, LED-lys, 720p video.
Maskinvare: Dual-core 1 GHz Cortex-A9
Internminne: 8 GB
Minnekort: Micro-SD
Teknologi: Bluetooth m. A2DP, Wi-Fi, DLNA, A-GPS, HD-projektor, Gyroskop
Batteri: 2000 mAh
Pris og tilgjengelighet: Pris er kke kjent, Kommer i annet kvartal.

Mobilen.no/Barcelona: Vi skal ikke påstå at dette er mobilmessas kuleste mobiltelefon, men det er sannelig ikke langt unna.

Kommer til Norge

Samsungs Galaxy Beam med innebygget projektor har tatt konseptet med mikroprojektor i mobiltelefonen et godt skritt videre. Og minst like interessant – denne gang skal telefonen komme til Norge.

Vi fikk anledning til å prøve Galaxy Beam. Vi projiserte skjermbildet opp på ulike typer underlag, med forskjellig innhold og fra litt forskjellige avstander. Noe skikkelig mørkt rom hadde vi ikke tilgjengelig, men selv i et godt opplyst rom kunne vi konstatere at dette er noe vi ønsker oss.

Brukbare spesifikasjoner

Telefonen har operativsystemet Android 4.0 Ice Cream Sandwich, som er det nyeste på markedet nå. Ellers ser Galaxy Beam ut som en midrange Android-mobil, med litt mer plast og høyere tykkelse enn det vi ser på toppmodellene.

Det kom ikke som noen overraskelse at en slik telefon nødvendigvis må bli litt tykkere enn en standard smartmobil. Faktisk er vi mer overrasket over at den ikke er tykkere enn den er, med tanke på at den inneholder en fullt brukbar projektor. I tillegg har Galaxy Beam et kraftigere batteri enn en gjenomsnittlig smartmobil.

Så mye kraftigere er batteriet riktig nok ikke, med sine 2000 mAh. Til sammenlikning har Samsung Galaxy S II et batteri på 1650 mAh.

Prosessoren i telefonen har to kjerner og jobber på 1 GHz. Det er i underkant av våre forventninger til et såpass avansert produkt. Fordelen er at disse komponentene gjør telefonen noe rimeligere enn om det ble kjørt på med fire kjerner. Og vel så viktig; vi merket ingen ting til manglende superkrefter når vi brukte telefonen.

HD-oppløsning

Bildet kan bli opp til 50 tommer stort.
Den ser ut som en mellomklassemobil, men har egenskaper andre mobiler bare kan drømme om.

Projektoren viser bilder i HD-oppløsning, mens den ordinære skjermen er en fire tommer stor Super AMOLED med oppløsning på 480 x 800 punkter.

Lysstyrken på projektoren er 15 lumen. Det er naturligvis ikke som på en større projektor, og dess lysere det er i rommet, dess vanskeligere blir det å se bildet. I et rom med lampebelysning må vi ganske nær en hvit vegg for å ha brukbart bilde. I et mørkt rom med lerret vill det hele selvsagt se mye bedre ut.

Til sitt bruk

Men har det noe for seg å putte projektor i en mobiltelefon?

Ja. Skal du vise et bilde, et regneark eller en filmsnutt til en eller flere andre, så er det bare å peke mobilen mot en lys flate og trykke på en knapp. Bildet ser best ut om projektoren er mellom én og tre meter fra veggen. Du har alltid projektoren med deg, og du kan spontankjøre slideshow på veggen.

Akkurat det har vi aldri følt behov for før, men med Galaxy Beam i lommen utelukker vi ikke at trangen kan komme.

Vi digger mulighetene Samsung Galaxy Beam gir, og det eneste vi savner nå er en mobiltelefon med lystette gardiner. Galaxy Beam er nemlig ikke særlig begeistret for dagslys.

Les også: Mobilen blir midtpunkt i stua

Les alle sakene våre fra Mobile World Congress her

annonse