Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Ingen 8K-TV fra Panasonic i år

Selskapet lanserer til gjengjeld det beste OLED-bildet vi har sett. Og dette koster det deg.

Panasonic 2020-modeller

London / Tek.no: Panasonic lanserer nå seks nye TV-modeller for 2020 – hvor ingen har 8K-oppløsning, slik flere av konkurrentene satser på i år. I stedet fokuserer Panasonic på å tyne det beste ut av dagens 4K-signaler ved hjelp av blant annet en egen filmskapermodus.

Tre av de seks modellene bruker OLED-paneler fra LG, mens de tre resterende modellene har tradisjonelle LCD-paneler. Og prisene starter på rundt 9000 kroner, og strekker seg hele veien opp til 45 000 kroner for toppmodellen i 65 tommer.

Til alle dere som vil spille på TV-en: Ingen av årets modeller kommer med HDMI 2.1-støtte.

Dolby Vision IQ

Panasonics nye OLED-modeller støtter blant annet Dolby Vision, samt en ekstra funksjon som nok vil falle i smak for mange.

Dolby Vision IQ hjelper deg nemlig med å justere lyset i bildet ettersom du ser på TV i et mørkt rom eller med lyset på. Forskjellen er at modusen er smart nok til å ikke overøse hele bildet med altfor mye lys, og beholder dermed mye av hovedintensjonen til de som lagde filmen.

Dolby Vision IQ fungerer overraskende godt.

Vi får en demo på dette, hvor årets nye OLED er plassert ved siden av fjorårets toppmodell – én med den nye teknologien og den andre uten. Med lyset av så er det vanskelig å skille de to modellene, men når lyset brått slås på, kan vi se at årets modell gjør raske justeringer slik at detaljer fortsatt er synlige – mens disse nå nesten er visket bort på fjorårets modell.

Og skulle du ville se HDR-innhold i noe annet enn Dolby Vision, så fortvil ikke. Panasonics modeller støtter nemlig også HDR 10, HDR 10+ og HLG. Samme som årets modeller fra Philips også gjør.

LCD-toppmodellen får også en dimmefunksjon som Panasonic kaller Local Dimming Pro Intelligent. Vi fikk en demo på dette, og det virker å fungere ganske så godt. Det kan likevel være verdt å merke seg at alle LCD-modellene fra Panasonic har kantbelysning, men unntak av den 75 tommer store utgaven av HX940.

Slående bildekvalitet

Panasonic har i mange år vært blant de beste i bransjen hva gjelder bildebehandling. I årets modeller virker å bli en solid utfordrer til både andre OLED-modeller og Samsungs nyeste QLED-TV – er.

Selskapet har videreutviklet sin HCX Pro-prosessor, og for å sikre mest mulig riktige farger har Panasonic fått hjelp av Stefan Sonnefeld, en Hollywood-kolorist som blant annet har jobbet med filmer som Wonder Woman, Jurrasic World og Star Wars: The Force Awakens.

Dessuten har TV-ene en filmskapermodus som slår av ekstra bildeprosessering som for eksempel bildeutjevning og oppskarping, i tillegg til å sette hvitbalansen til en temperatur på 6500.

For alle som jobber med kalibrering kan du nå i tillegg finjustere gråskalaen for disse OLED-TV – ene helt ned i 1,3 og 0,5 prosent lys. Det betyr at du kan finjustere de mørke partiene slik at du ikke går glipp av detaljer. Noe som har været et problem på tidligere OLED-modeller, hvor disse detaljene har endt opp som helt sort i stedet.

Denne mannen står bak fargene på årets nye Panasonic-modeller.

I tillegg bruker HCX Pro-prosessoren tone-mapping til å unngå at detaljer brennes ut i de lysere partiene av bildet. Og sammenlignet med fjorårets toppmodell, kan årets variant skilte med hele 20 prosent mer lysstyrke.

Dessuten har årets modeller fått noe som heter BFI (Black Frame Insertions), der det settes inn svarte bilder i selve bildestrømmen. Dette for å nullstille øyet slik at bevegelsene virker skarpere. Dette er noe LCD-skjermer har gjort en stund. Forskjellen er at disse svarte partiene er vesentlig kortere på OLED-modellene enn tradisjonell BFI på LCD.

Her ser du årets LCD til høyre med den nye automatiske dimmingen av bildet.

Vi blir stående og se på HZ2000, årets toppmodell fra Panasonic, og makan til bildekvalitet fra en OLED har vi aldri sett. Det skal sies at demosnuttene som ruller over skjermen er av ypperste kvalitet, men likevel blir vi stående i ren beundring.

Skjermen har et perfekt sortnivå, og ikke minst evne til å gjengi selv de mørkeste detaljene. Dette kombinert med slående fargepresisjon, skarpe bevegelser og mer lysstyrke med flere detaljer i de lyseste partiene, gjør totalen til helt rå.

Både HZ2000 og HZ1500 har høyttalere som skyter lyden mot taket. Her vist som grafikk på skjermen for å vise hvor på TV-en elementene er plassert.

Mer fokus på lyd

For at filmkvelden skal bli fullkommen holder det ikke bare med et godt bilde. Lyden er også en viktig del av opplevelsen.

Dolby Atmos står dermed på menyen i flere av årets TV-modeller fra Panasonic. Det betyr i korte trekk for eksempel toppmodellen, HZ2000 og lillebror HZ1500 får høyttalere som skyter lyden opp mot taket – i tillegg til tradisjonelle høyttalere som sender lyden direkte mot deg.

Det betyr at du får et større og mer luftig lydbilde når du ser på film, og ikke minst kan du fornemme at lyden fra enkelte elementer kan plasseres slik at de virker å komme over deg.

Via menyen på TV-en kan du legge inn informasjon om plasseringen på skjermen slik at lyden blir best mulig.

Vi fikk en demonstrasjon der systemet ble satt på prøve under en fotballkamp. Med funksjonen på så ble lyden fra tribunene mer engasjerende, og du følte at du var på stadion i langt høyere grad.

Toppmodellen HZ2000 er den modellen som kan by på den beste lyden med det Panasonic kaller 360° Soundscape Pro som totalt skal ha 140 watt å jobbe med. HZ1500 får på sin side 80 watt, og en enklere løsning kalt 360° Soundscape.

Forbedret brukergrensesnitt

I flere år har Panasonic som nevnt levert god bildekvalitet. Det samme kan vi ikke si om brukeropplevelsen til TV-ene. Derfor har selskapet nå gjort en rekke endringer på årets TV-er.

Operativsystemet er basert på den forhenværende Mozilla-plattformen, hvor Panasonic har bygget det videre til det som nå heter My Home Screen 5.0.

Brukergrensesnittet virker å være langt bedre enn hva Panasonic har hatt hittil.

Fortsatt så kommer apper, tilkoblinger og andre tjenester opp som små, runde ikoner når du trykker på menyknappen. Forskjellen er at de nå er plassert i nedre del av bildet, og markerer du for eksempel Netflix-appen, vil forslag og programmer du har startet på dukke opp i en egen linje over. Litt den samme løsningen som Samsungs Tizen-plattform.

Og det betyr at du får en ryddigere opplevelse når du ser på TV. Menyene virker ganske så responsiv og kvikke i bruk. Fortsatt ser det ut til at app-utvalget til Panasonic er temmelig begrenset sammenlignet med for eksempel Samsung og LG, men likevel så er mange av de aller mest populære på plass.

Panasonic 2020-TV-modeller:

Panasonic HZ2000

Panasonic OLED
HZ2000E

Dette er toppmodellen fra Panasonic, og kommer enten som 55 eller 65 tommer. Du får altså ingen 77 tommer her, slik Sony og LG tilbyr.

Her får du blant annet den beste lydløsningen som Panasonic tilbyr i år, samt det best kalibrerte panelet.

 • 4K OLED panel (Master HDR OLED Professional Edition)
 • HCX Pro Intelligent videoprosessor
 • HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision og HLG Photo Dolby Vision IQ
 • Filmskapermodus
 • Dolby Atmos support med 360° Soundscape Pro (140W)
 • My Home Screen 5.0

Veiledende priser:
55 tommer (TX-55HZ2000E): 34 999 kroner
65 tommer (TX-65HZ2000E): 44 999 kroner

Panasonic HZ2000E
Panasonic HZ2000E
Panasonic HZ1500

HZ1500E

Dette blir en spennende modell å følge med på. Den har riktignok på papiret et litt dårligere lydsystem, men har likevel de fleste funksjonene som toppmodellen. Også denne skjermen kommer som 55 og 65 tommer, men er betydelig billigere på pris sammenlignet med toppmodellen.

 • 4K OLED panel
 • HCX Pro Intelligent videoprofessor
 • HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision og HLG Photo Dolby Vision IQ
 • Filmskapermodus
 • Dolby Atmos 360° Soundscape (80W)
 • My Home Screen 5.0
 • Dreibar fot

Veiledende priser:
55 tommer (TX-55HZ1500E): 25 999 kroner
65 tommer (TX-65HZ1500E): 35 999 kroner

Panasonic HZ1500E
Panasonic HZ1500E
Panasonic HZ1000

HZ1000E

Dette blir innstegsmodellen om du vil ha en Panasonic OLED-TV i 2020. TV-en får ikke det samme fokuset på lyd som de to andre modellene, noe som nok passer mange som foretrekker å heller bruke sitt eksisterende lydanlegg. Ikke overraskende kommer også denne modellen som 55 og 65 tommer.

 • 4K OLED panel
 • HCX Pro Intelligent videoprosessor
 • HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision og HLG Photo Dolby Vision IQ
 • Filmskapermodus
 • Dolby Atmos-støtte
 • My Home Screen 5.0
 • Dreibar fot

Veiledende priser:
55 tommer (TX-55HZ1000E): 22 999 kroner
65 tommer (TX-65HZ1000E): 32 999 kroner

Panasonic HZ1000E
Panasonic HZ1000E
Panasonic HX940E

Panasonic LCD-modeller

HX940E

Dette blir toppmodellen blant LCD-TV-ene til Panasonic i år. Det kan være verdt å merke seg at TV-ene er kantbelyste med unntak av den største utgangen på 75 tommer. Den skal angivelig ha et bakbelyst panel i stedet.

 • 4K LCD Kant-LED
 • Local Dimming Intelligent Pro
 • 100 Hz
 • HCX Pro Intelligent videoprosessor
 • HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision og HLG Photo
 • Dolby Atmos-støtte
 • My Home Screen 5.0
 • Flyttbar fot

Veiledende priser:
43 tommer (TX-43HX940E): 11 499 kroner
49 tommer (TX-49HX940E): 12 999 kroner
55 tommer (TX-55HX940E): 15 999 kroner
65 tommer (TX-65HX940E): 20 999 kroner
75 tommer (TX-75HX940E): 32 999 kroner

Panasonic HX940E
Panasonic HX940E
Panasonic HX900E

HX900E

Denne modellen er noe enklere enn toppmodellen, og har blant annet ikke den nye dimmefunksjonen. Også denne modellen har en fot som kan plasseres enten ut mot kanten av TV-en eller mot midten av skjermen, ettersom hvor bred benken din er.

 • 4K LCD Kant-LED
 • 50 Hz
 • HCX videoprosessor
 • HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision og HLG Photo
 • Dolby Atmos-støtte
 • My Home Screen 5.0
 • Flyttbar fot

Veiledende priser:
43 tommer (TX-43HX900E): 10 499 kroner
49 tommer (TX-49HX900E): 11 499 kroner
55 tommer (TX-55HX900E): 13 999 kroner
65 tommer (TX-65HX900E): 17 999 kroner

Panasonic HX900E
Panasonic HX900E
Panasonic HX800E

HX800

Dette er den rimeligste av de nye LCD-seriene fra Panasonic i 2020. Du får fortsatt 4K-oppløsning og kantbelysning, i tillegg til HCX-prosessoren. Modellen leveres fra 40 til 65 tommer.

 • 4K LCD Kant-LED
 • 50 Hz
 • HCX videoprosessor
 • HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision og HLG Photo
 • Dolby Atmos-støtte
 • My Home Screen 5.0

Veiledende priser:
40 tommer (TX-40HX800E): 8 999 kroner
50 tommer (TX-50HX800E): 10 999 kroner
58 tommer (TX-58HX800E): 12 999 kroner
65 tommer (TX-65HX800E): 16 999 kroner

Panasonic HX800
Panasonic HX800
annonse