Tek.no

Sniktitt

Sony Ericsson K660i

K660i på utstilling.
Silje Gomnæs
9 Nov 2007 16:00

Denne uken presenterte Sony Ericsson tre nye mobiltelefoner i London. Én av disse er K660i, som er laget spesielt med tanke på å gi deg gode surfeopplevelser.

Tastene til K660i er runde og gode.
Slik ser K660i ut i mørket.

Utseendemessig minner K660i om K810i. Bortsett fra at nykommeren er litt rundere i kantene, har den den samme klassiske designen og de samme runde talltastene.

Til tross for sin noe utradisjonelle utforming, er tastene veldig gode å trykke på, og responsen er perfekt. Som på andre nyere telefoner fra Sony Ericsson, er tilbake-tasten fjernet.

K660i har fått en egen tast som fører deg direkte til meldingene dine.

K660i virker solid, og vi la ikke merke til noe slark eller noen løse deler. De runde formene gjør også at telefonen ligger godt i hånden.

Den nye telefonen er ikke direkte tynn, og måler 1,5 centimeter i tykkelsen. Ellers er det ingenting å si på størrelsen til K660i, verken i positiv eller negativ retning.

Unødvendig liten skjerm

Skjermen til K660i er to tommer stor. Sony Ericsson kunne godt ha gitt telefonen en litt større skjerm uten å måtte gjøre telefonen bredere av den grunn. Man skulle tro at en stor skjerm var prioritert på en telefon med nettsurfing som spesialitet.

Oppløsningen til K660is skjerm er på 240 x 320 piksler, og fargedybden er på 262 144 farger. Dette gir en klar og skarp skjerm, som duger til å vise både bilder og videosnutter.

Menyene til den nye telefonen er lik menyene på de fleste andre telefoner fra Sony Ericsson, med et rutenett av ikoner.

Responsen i menyene er forholdsvis god, og du må aldri vente lenge før funksjoner og programmer dukker opp.

K660i er som nevnt laget spesielt for nettsurfing, og Sony Ericsson har lagt inn to nye funksjoner som skal gjøre hverdagen enklere for mobilsurfere.

For det første har telefonen en innebygget bevegelsessensor som merker når du holder telefonen i horisontal stilling. Når du snur telefonen, vil nettleseren automatisk snu skjermbildet horisontalt. Slik kan du se mer av nettsidene på skjermen samtidig enn du kan i et vertikalt skjermbilde.

For det andre har telefonens nettleser fått en egen musepeker slik du har når du navigerer på skjermen med en PC. Musepekeren styrer du via navigasjonstasten på telefonen.

Både det vertikale skjermbildet og musepekeren fungerer godt, og det er uten tvil enklere å navigere med de nye løsningene.

Verken vertikalt skjermbilde eller musepeker er imidlertid noe enestående for Sony Ericsson, da for eksempel mobiltelefoner med Opera Mini installert lar deg surfe på samme måte. Nettleseren i Nokias telefoner med S60-menysystem har også egen musepeker.

Dessverre var ikke testeksemplaret av telefonen klargjort for nettsurfing. Vi fikk derfor ikke testet hvordan nettleseren taklet andre nettsider enn Sony Ericssons egen mobile innholdsportal.

K660i har også egne snarveistaster som skal gjøre surfingen enklere. Når du surfer med telefonen horisontalt, fungerer talltastene 3,6,9 og # som snarveier til henholdsvis zoom, startside, favoritter og tekstskriving.

3G og super-3G

K660i er som seg hør og bør godt utstyrt for surfing via mobilnettet. Du kan velge mellom både Edge, 3G og super-3G. Sistnevnte gir deg hastigheter i mobilnettet på opptil 3,6 Mbps.

For den optimale surfeopplevelsen skulle telefonen riktignok hatt WiFi-støtte i tillegg, men dette er nok for mye forlangt av en telefon som ikke frontes som en smarttelefon.

Telefonen kommer med Googles karttjeneste Google Maps installert.

På minnefronten er ikke K660i utstyrt med all verden. Telefonen har 32 MB internminne, og det føler ikke med noe minnekort i pakken. Redningen blir telefonens støtte for minnekort av typen M2.

Skal du overføre musikk og andre filer til K660i, kan du velge mellom Bluetooth 2.0 og USB. Telefonen har for øvrig også støtte for Bluetooth-profilen A2DP, som gjør at du kan høre på musikk med trådløse hodesett.

K600i har et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på to megapiksler. Da vi testet kameraet, tok det svært dårlige bilder. Lyset ble veldig dårlig gjengitt, og bildene ble mye mørkere enn i virkeligheten. Søkeren slet også med å henge med i svingene.

Det skal imidlertid sies at telefonen vi prøvde ikke var et produksjonseksemplar. Det kan derfor bli gjort endringer i både programvare og maskinvare som gjør kameraet bedre i telefonene som kommer i butikkene.

Ifølge Sony Ericsson vil K660i komme i butikkene i løpet av første kvartal neste år. Prisen er foreløpig ukjent.

Reisen til og oppholdet i London ble i sin helhet betalt av Sony Ericsson. Redaksjonen forplikter seg aldri til å produsere redaksjonelt stoff eller omtale produkter på noen spesiell måte.

Se også: Tekstreklameplakaten.

annonse

Les også