Til hovedinnhold
SniktittAcer Aspire Z 24

Acers nye alt-i-ett skal fungere med både Alexa og Cortana

Acer satser på stemmestyring.

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/Berlin: Acer Aspire Z 24 var blant de datamaskinene som først knapt fikk et journalistøyenbryn til å heve seg da den ble presentert på dagens Acer-arrangerte pressekonferanse.

For slike AiO (all in one)-datamaskiner har vi da sett flust av før – med Apples iMac som en slags bransjestandard. Her er alt av maskinvare bakt inn i selve skjermen, noe som sparer plass og gjør sitt for det rent estetiske.

Med en 23,8 tommer stor skjerm utmerker ikke Aspire Z 24 seg noe spesielt på papiret, men når vi tar en nærmere kikk skiller den seg likevel ut på noen punkter.

Det ene er at selve panelet fyller nesten hele skjermen. Acer påstår at den er «borderless» – altså rammeløs, men vi må da innrømme at vi fremdeles kan se en ramme på denne PC-en.

At rammen er kledelig tynn, kan vi på den annen side være enige i.

Fire langtrekkende mikrofoner

Det andre og i våre øyne mer interessante punktet er at den har en rekke på fire mikrofoner og såkalt «Far-field»-teknologi, som betyr at den skal være ganske så god på å tolke lyder og stemmer som er et stykke unna.

Rekka med mikrofoner sitter på toppen av skjermen.
Vegar Jansen, Tek.no

Acer tenker nemlig at denne PC-en kan brukes med stemmetjenester, og da er det jo veldig kjedelig å måtte gå bort til skjermen for å bli hørt.

Med Windows 10 innabords støtter Aspire Z 24 oppskriftsmessig nok Cortana, men kanskje mer spennende er at den også skal virke med Amazon Alexa.

Kanskje ikke helt rammeløs, men men...
Vegar Jansen, Tek.no

Foruten dette er det ingen store overraskelser med denne modellen. Innvendig kan den utstyres med en Core i-prosessor i forskjellige varianter, opptil 16 GB minne og et Nividia GeForce MX 150 for den som vil spille litt.

Aspire Z 24 skal etter planen komme på markedet i oktober, da med en startpris på 900 euro – eller rundt ti høvdinger her til lands.

Den store dingsemessen IFA er i gang her i Berlin, og alt vi har publisert fra den tyske hovedstaden finner du på samlesiden vår »

annonse