SniktittAsus ROG G752

Stor bildespesial: Asus ROG G752

Etterfølgeren til «årets spllbærbar 2014» er her, nå i ny drakt.

Et blikkfang »

Forrige modell fra Asus, ROG G751, kåret vi til årets spillbærbar 2014. Det er derfor ikke uten grunn at vi er litt ekstra oppspilte nå som dens arvtaker, Asus ROG G752 akkurat har ankommet testlaben vår.

Vi omtalte maskinen først i september, og nå, endelig, er vi i gang med en test. Før den er klar – rett over helgen – vil vi dele med dere bildene vi tok av den på vår egen TEK-«Catwalk» – der modellene kun slipper til om de er ferske, har flotte former, et godt rykte, og ellers kan krysse av for heftige spesifikasjoner blant teknologi-interesserte.

Vår testmodell er fersk ut av fabrikken og leveres med en Intel Core i7-6700HQ-prosessor, et GTX 980M-grafikkort signert Nvidia, 16 gigabyte DDR4-minne, en SSD på 256 gigabyte og ellers en terabyte lagringsplass i form av en mekanisk harddisk.

Nvidias G-Sync-teknologi, som bidrar til at spillene dine flyter silkemykt og blir helt frie for riving, er også støttet av skjermpanelet som strekker seg helt til 75 Hz.

Som vi ser av bildene har vi tydelig med en ROG-modell å gjøre, men til forskjell fra fjoråret er sort og rød nå erstattet med sølv og en «metallic» oransjefarge. Meningene innad i redaksjonene er litt delte i om dette er pent, men utsmykningen gjør i alle fall maskinen til et blikkfang og lar Asus skille seg ut fra mange av konkurrentene sine, som også har omfavnet sort og rødt den siste tiden.

Slik ser altså en tøffing ut. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Det er ikke akuratt en liten kar vi har med å gjøre. G752 får du neppe plass til i sekken din, det er den for bred for, med sine utstikkende luftekanaler. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Prosessoren og skjermkortet har hver sin luftkanal, henholdsvis til venstre og høyre. Kanalene er svært overdimensjonert i forhold til konkurrerende spillmaskiner, så vi forventer at dette gir resultater med tanke på lavere støynivå under spilling. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.noAnders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Nærbilde. Asus' ROG G752 har blitt mer fargerik siden forrige modell med sort og rødt, men til gjengjeld er oransjefargen ikke så knalloransje som f.eks hos Acers spillbærbare. Oransjefargen har en metallfinish som gjør den litt mer «voksen».
Asus har lagt mye arbeid i detaljene. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Denne logoen er ROG-maskinenes kjennetegn utad og i denne omgang lyser den mørk oransje når maskinen er på. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
«Grillen» stikker litt ut, men mye mindre enn fra tidligere modeller. Om den kjøler like effektivt, det gjenstår å se. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no