Kompakte telefoner kan være på vei tilbake likevel

Sony skal visstnok gi nytt liv til Compact-serien sin.

To av Sonys tidligere Compact-telefoner.

2019 var det første året på ganske lenge at vi ikke så en Xperia-telefon med Compact-betegnelsen attåt. I stedet fikk vi Xperia 5, som i praksis var den åndelige oppfølgeren til nettopp Compact-telefonene. Dermed så det ut til at 2020 også kunne bli et Compact-løst år.

Nå melder PhoneArena om at det likevel kan komme telefoner med betegnelsen, ettersom Sony planlegger å relansere merkevaren i mellomklassen.

Compact-telefonene til Sony, som for eksempel Xperia XZ2 Compact, har vært kjent for å være små men samtidig beholde alle toppmodellegenskapene fra de større modellene.

Ryktene antyder at nye Compact-telefoner vil bli lansert i den aller øverste delen av mellomklassen, sannsynligvis med den sannsynligvis Snapdragon 665-prosessoren. Den første, nye Compact-telefonen skal etter sigende få dimensjonene 13,8 x 6,0 centimeter, som er ganske mye mindre enn Xperia 5 sine 15,8 x 6,8 centimeter. Gitt at skjermen fortsatt skal være i 21:9-format kan dette bety at rammene i topp og bunn vil bli betydelig redusert.

Telefoner har blitt stadig større

Xperia XZ2 Compact (midten, venstre) og Xperia 5 (midten, høyre) sammenlignet med mer vanlige telefoner.

Selv om anmeldere stort sett har likt Compact-serien – og andre produsenters forsøk på det samme – relativt godt, har ikke salget av slike mobiltelefoner gått så veldig bra. Det synes best på utvalget vi i dag har å velge av, der det knapt finnes telefoner med skjermstørrelser under 6 tommer.

Det skal sies at det tallet er noe misvisende, all den tid skjermer samtidig har blitt ganske mye mer avlange. Dette blåser opp tomme-antallet noe. Samtidig er det ingen tvil om at telefoner rett og slett har blitt massive de siste årene.

Så får vi vente å se om Sony lykkes med å lage en kompakt nisje i mellomklassen. Det er i alle fall liten tvil om at den lavere prislappen som i så fall følger med det minste er en faktor som kan gjøre dem mer attraktive.

Les også
Sony Xperia 1: Xperia 1 er sær, men kan være et virkelig godt kjøp
annonse