Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Er dette Galaxy Buds Live?

Lekkede bilder av Samsung nye støydempende øreplugger.

Slik skal de nye Galaxy Buds Live-proppene se ut. De kan bli et relativt prisgunstig valg om du vil ha støydempende ørepropper.
Evan Blass

Samsung er på sin fjerde generasjon helt trådløse øreplugger siden Gear Icon X ble lansert i 2016. Galaxy Buds+, som de nyeste heter, kan skilte med virkelig god lyd, men alle mangler én viktig funksjon; aktiv støydemping. Det kan vi få nå i de ryktede ørepluggene Galaxy Buds Live eller Galaxy Buds X, som de også har blitt omtalt som.

Det er Android Authority som skriver om proppene etter at den velkjente ryktemakeren Evan Blass har postet bilder av dem på sin Patreon-side. Blass er fra før kjent for å være svært treffsikker på rykter om nye smartprodukter, enten det er nye iPhoner eller Samsung Galaxyer.

Ny form og lang batteritid

De nye bildene er såkalte «renders», altså datagenererte bilder som ser fotorealistiske ut. Her vises ørepluggene som nå har blitt avlange og nyreformede i en firkantet ladeeske med avrundede hjørner. Tidligere Buds-modeller har vært nær runde i formen og har hatt en avlang, nesten sylindrisk ladeeske.

Det er en høyttalergrill og flere synlige mikrofoner på de nye proppene, antakeligvis tiltenkt både bedre samtalekvalitet og den aktive støydempingen som ryktene vil ha det til at endelig kommer til Samsung-propper. I dagens Galaxy Buds+ har Samsung også en ekstremt høylytt omgivelsesfunksjon som kan få øreproppene til å minne om høreapparater, og det er ikke utenkelig at Buds Live kan bruke mikrofonene sine til slike ting også.

Ryktene vil ha det til at Buds Live får 11 timer batteritid, noe som er mer enn dobbelt så lenge som Apples AirPods Pro med 4,5 timer og vesentlig lenger enn Sonys WF-1000XM3, som er oppgitt med mellom seks og åtte timer. Alle sammen får naturligvis vesentlig lenger brukstid om proppene lades i batteridekselet.

Fra venstre; Galaxy Buds+ i to farger, fjorårets Galaxy Buds (hvit eske med blå innside) og Sonys WF1000XM3.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Billigere enn dagens Buds+?

Bildene viser at proppene kommer i tre ulike farger; hvitt, svart og en utgave i brunt eller bronsefarget utførelse. Prisen er ventet å bli rundt 140 amerikanske dollar, eller drøyt 1300 kroner før norske skatter og avgifter.

I dag ligger Galaxy Buds+ priset til mellom 1.500 og 1.900 kroner i Norge, mens de har en pris på 150 dollar i utlandet. Det kan være lurt å ta prisdelen av ryktene med en solid klype salt, siden det er uvanlig at støydempende hodetelefoner er billigere enn tilsvarende variant uten demping.

Samtidig er det heller ikke uvanlig med forskjeller i utførelse og lydmessige egenskaper på hodetelefoner med og uten støydemping. Blant Galaxy Buds+’ sterke egenskaper er for eksempel at proppene har to separate høyttalere for god gjengivelse av bass i tillegg til mellomtone og diskant. Det er lite detaljer om slike ting i ryktene om Buds Live, og det vanligste er at øreplugger bare har én høyttaler, eller driver som de også kalles.

Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175
Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175

Lanseres tidlig i august

Det antas at Buds Live vil dukke opp på Samsungs høstlansering, som kommer forholdsvis tidlig i år. Vanligvis slipper Samsung sine Galaxy Note-modeller i en lansering mot slutten av august, rett i forkant av den årlige IFA-messen i Berlin. Dette året er naturlig nok annerledes.

IFA-messen er sterkt nedskalert og foregår for det meste i en digital variant på nettet. Galaxy Unpacked-lanseringen på sin side skal skje så tidlig som 5. august - den også i en livestrømmet utgave.

Ved siden av Galaxy Buds Live regner vi med å få se mer til den kommende Galaxy Note 20-modellen fra Samsung. En telefon vi kanskje allerede har sett bilder av.

annonse