Til hovedinnhold

HP skal lage en «super-Chromebook» med VR-støtte

PC-giganten har en heftig, ny Chrome OS-maskin på gang, ifølge rykter.

HP

En Chromebook, altså en bærbar PC med Chrome OS, var opprinnelig ment å være et rimelig alternativ primært beregnet på Internett-baserte tjenester. Etter hvert begynte det imidlertid å dukke opp mer påkostede modeller.

Nå ser det ut som HP har en ny slik modell på gang.

Nettstedet VentureBeat melder at PC-giganten HP snart skal lansere en heftig Chromebook med egenskaper vi hittil ikke har sett. Opplysningene ble først gravd frem av nettstedet Chrome Story og stammer blant annet fra de såkalte «Code Review»-sidene for Chrome OS.

Ligner på tidligere avslørt Pixel-modell

Maskinen det dreier seg om skal bære det foreløpige navnet «Chell», og skal by på berøringsskjerm, i likhet med Chromebook Pixel-modellen vi meldte om i fjor.

HPs modell ligner tilsynelatende litt på den nye Chromebook Pixel-modellen fra Google, her avbildet.
Google

Utover dette indikerer opplysningene at maskinen skal skilte med USB Type-C-standarden, i tillegg til flere andre USB-porter, og hele 16 GB minne. Begge disse spesifikasjonene har den også til felles med den nevnte Pixel-maskinen vi rapporterte om i fjor.

Det har gått rykter om at den nye Chromebook-en faktisk var en ny Pixel-modell, men nå ser det altså ut til at det er HPs navn som er tilknyttet maskinen.

Kan få VR-støtte

Av andre spesifikasjoner skal HPs nye Chromebook også ha SD-kortleser, Bluetooth-støtte og en Skylake-basert Intel-prosessor om bord. Baklyst tastatur skal også være på plass, og interessant nok indikerer ryktene at maskinen får en form for VR-støtte.

Det er imidlertid høyst uvisst akkurat hva dette innebærer, og med tanke på at VR krever ganske kompetent maskinvare er det tvilsomt at det er snakk om høykvalitets VR-innhold. Ingenting er altså bekreftet, og HP har ikke kommentert saken.

Samsung lanserte nylig en billig Chromebook: Selskapets Chromebook 3 koster under 2000 kroner »

annonse