Til hovedinnhold

iPhone SE (2017) får glass på baksiden

...og kan bli lansert allerede neste måned, ifølge ryktene.

Weibo/Niklas Plikk, Tek.no/montasje

Da Apple lanserte sin iPhone SE i mars i fjor var det ikke så mange hevede øyenbryn rundt om – mest av alt fordi telefonen var kliss lik både iPhone 5 og iPhone 5S, som allerede hadde vært på markedet i lang tid.

Nå melder imidlertid BGR om at det første bildet av (deler av) oppfølgeren kan være lekket, sammen med informasjon om at telefonen muligens allerede blir å se neste måned.

Bildet, opprinnelig lekket på det kinesiske mikrobloggnettstedet Weibo, viser det som angivelig skal være baksiden på den nye telefonen, eller, rettere sagt: fire utgaver av den nye baksiden. Dessverre ser alle baksidene ut til å være i samme farge, svart, men alle sammen forteller oss noe viktig: Apple vil sannsynligvis gå for en større redesign av sin minste modell i denne omgang.

Slik ser det lekkede bildet fra Weibo ut.
Weibo

Baksiden ser nemlig ut til å være av glass, mer spesifikt av den hardføre ion-X-typen – noe som kommer frem av papiret under glasset.

Dette er en hardere glassvariant enn tradisjonelle glasstyper, om enn ikke like hard som eksempelvis det mye omtalte safirglasset Apple benytter i sine vanlige Apple Watch-modeller. Apples Sport-versjon av klokken har imidlertid også ion-X-glass, så det kan definitivt være hold i ryktet.

Kan komme allerede neste måned

Foruten dette ser vi også at Apple angivelig flytter blitsen fra siden av kameraet, til rett under. Skal vi tro bildet vil også glasset få såkalt 2,5D-utførelse – altså buer det svakt innover langs kantene.

Mer interessant er det at telefonen kan bli å se i levende live allerede neste måned. 5. juni avholder nemlig Apple sin utviklerkonferanse WWDC, og ettersom det er godt over ett år siden forrige iPhone SE vil det virke naturlig at oppfølgeren begynner å få hastverk å lanseres.

Kanskje benytter Apple anledningen under konferansen?

Fikk du ikke med deg vår test av den opprinnelige iPhone SE?
TEST: Ser ut som 2013, oppfører seg som 2016 »

(Kilde: BGR, GSMArena, Weibo)

annonse