Til hovedinnhold

Hevder Apple vil la deg kjøre macOS fra iPhonen din

Et resultat av at Apple forlater Intel til fordel for ARM?

Illustrasjonsbilde.

Apple går bort fra Intel-prosessorer og over til ARM-baserte brikker i Mac-maskinene sine, kunne selskapet avsløre på utviklerkonferansen WWDC som ble avholdt i juni. Nå melder AppleInsider om at dette kan ha konsekvenser også for iPhone; det kan hende du i fremtiden vil bruke iPhonen din som en MacBook.

Informasjonen stammer – som så ofte – fra en Twitter-bruker, Mauri QHD, som visstnok skal ha informasjon fra kilder internt i Apple.

Overskriften på et nylig innlegg han la ut lyder følgende: «iPhone with MacOS».

Skal ligne på Dex og Continuum

I resten av innlegget hevder Mauri QHD at Apple helt spesifikt jobber med en lignende løsning som eksempelvis Samsungs Dex, som forvandler Android-telefonene deres til en «vanlig» datamaskin om de kobles til en ekstern skjerm via en dock.

Dex er imidlertid langt fra den første løsningen som fungerer slik; Microsoft forsøkte for eksempel lenge å gjøre Windows universelt også på mobile enheter. Dette kalte de «Continuum», og var i praksis en nedskalert versjon av Windows som ble aktivert når en Windows Phone-telefon ble koblet til en skjerm via (sjokk) en dock.

Les også
Nå forsvinner Windows for Mac-brukere

Om Apple også tenker i retning av en dock er uvisst, men det virker lite sannsynlig gitt selskapets fokus på sømløs integrasjon av ulike tjenester. Det som er helt sikkert er at overgangen fra Intel-prosessorer til ARM-prosessorer på Mac-fronten vil gjøre en slik mobil-bli-til-PC-forvandling mye, mye lettere.

Prosessoren Apple demonstrerte macOS på på utviklerkonferansen sin er nemlig omtrent nøyaktig den samme som vi i dag finner i iPad Pro, og det å kjøre en skrivebordsversjon av programvaren på en mobiltelefon burde derfor være mer eller mindre uproblematisk.

Mauri QHD, ryktemakeren, hevder at løsningen er ferdigutviklet og under testing nå, men «...avhenger av at andre prosjekter ferdigstilles...».

Så bør selvsagt alle rykter tas med en god og rundhåndet klype salt, selv om Mauri QHD ser ut til å ha en god «track record» hva angår lekkasjer som går i oppfyllelse. Han har eksempelvis tidligere lekket den nylig lanserte LG Velvet, lanseringsdatoen for iPhone SE (som ganske riktig ble lansert i april) og at disse skulle hete «SE» og ikke «iPhone 9»

Les også
Hevder iPhone 12 vil komme uten både lader og ørepropper
annonse