Til hovedinnhold

AMD kaster seg inn i det eksterne grafikkmarkedet

Teknisk markedsdirektør hinter til ny storsatsning.

PC-folket kan velge blant flere formfaktorer når de skal kjøpe seg en spill-PC. Stort eller smått, bærbart eller stasjonært. Av og til passer imidlertid ikke ett produkt alle dine behov.

Selv om det begynner å skje ting, er det for eksempel fortsatt ikke slik at du får en tynn og portabel bærbar med ekstrem spillytelse – nei, hvordan skulle det gå til?

Vel, med eksterne grafikkbokser, selvsagt.

Eksterne grafikkbokser er allerede tilgjengelig på markedet, men enten sliter de med dårlig kompatibilitet og begrensninger, lav tilgjengelighet, eller de kobles til den bærbare maskinen din ved hjelp av en properitær port.

Hinter om ny satsning fra AMD

Nå ser det imidlertid ut til at AMD er på vei inn i det eksterne grafikkboks-markedet.

Det er den tekniske markedsdirektøren i selskapet, Robert Hallock, som i et privat Facebook-innlegg hinter kraftig til at AMD snart har spennende nyheter å komme med rundt eksterne grafikkbokser.

Hallock skriver om motsetningen mellom å måtte velge enten en tynn og portabel bærbar du ikke kan spille på, eller en stor spillbærbar du ikke vil bære rundt på.

Etterspørselen etter tynne bærbare med god grafikkytelse er enorm, poengterer han, før han presenterer det han, og i utstrekning også AMD, ser på som løsningen på dette «umulige» problemet:

– Eksterne grafikkkort er svaret. Eksterne grafikkort med standardiserte porter, kabler, drivere, mulighet for sømløs til- og frakobling (Plug and Play) og god støtte i operativsystemet med mer. Mer informasjon kommer snart, skriver Hallock.

MSI tok utfordringen:
14 tommer store GS40 pakker med seg GTX 970M-grafikk! »

Men, hva med Thunderbolt?

Thunderbolt-grensesnittet ble allerede i 2011 benyttet til å koble eksterne grafikkbokser sammen med bærbare – uten at markedet tok av. Hvordan en eventuelt ny standardisert tilkobling skal se ut eller oppføre seg vites ikke.

NordicHardware spekulerer blant annet i om AMD har funnet en rimeligere løsning enn Thunderbolt for å koble sammen en ekstern grafikkboks med en bærbar.

Den store spillutviklermessen GDC er imidlertid like rund hjørnet, så det kan være AMD vil gi oss flere detaljer når den går av stabelen 14. – 18. mars.

Illustrasjonsbildet Hallock benyttet i sin Facebook-post er for øvrig Razers «Core», mens andre eksempler på (properitære) grafikkløsninger er MSIs Shadow Gaming Dock – som vi mente de bare hadde blandet hell med da vi testet den i fjor. Razer viste også frem en ekstern grafikkløsning for ikke lenge siden.

Har flere bruksområder:
Dette er «Superporten» Thunderbolt 3.0 »

(Kilde: NordicHardware)

annonse