Tek.no

Rykte

Huawei P20, P20 Lite og P20 Pro ser ut til å få skjermleppe

...og alle skal lanseres 27. mars.

Gizmochina/Huawei/Tek.no, kollasj
6 Mar 2018 13:06

Huawei har så langt kun lansert to mobiltelefoner med den moderne, «rammeløse» formfaktoren, i form av Huawei Mate 10 Pro og Mate 10 Lite, mens P9-serien deres stadig har tykke rammer. I en tid der telefoner som Galaxy S9, LG G6 og de nylig lanserte Xperia XZ2-mobilene stadig kutter mer i rammene, er dette rett og slett litt kritisk.

Heldigvis for selskapet har Huawei allerede annonsert at den nye P20-serien vil avdukes 27. mars i Paris, og modellene ser ut til å hente inspirasjon fra ingen ringere enn Apple.

Hvordan? Jo, ved å ha en real sensorleppe i skjermen.

Tre modeller med heldekkende skjerm

Huawei

De tre modellene ser ut til å bli hetende Huawei P20 Lite, Huawei P20 og Huawei P20 Pro. Vi ser altså ut til å få én billig modell, én vanlig priset toppmodell og én større (og dyrere) toppmodell, og om navnene stemmer vil den tradisjonelt navngitte Plus-modellen bytte tittel til «Pro».

Prisene for de tre modellene er selvsagt ikke offisielle enda, men ifølge ryktene skal prisskjemaet bli noenlunde slik i Europa:

  • Huawei P20 Lite: ca. 3 500 kroner
  • Huawei P20: ca. 6 500 kroner
  • Huawei P20 Pro: ca. 8 500 kroner

Det mest interessante med dette er at mens den vanlige P20 ser ut til å bli hakket billigere enn forgjengeren, vil Pro-modellen bli betydelig dyrere enn den foregående Plus-modellen.

Disse bildene skal visstnok vise et par av modellene.
Gizmochina

Det er dessuten nesten garantert at P20 Pro får hele tre kameraer på baksiden, ettersom Huawei selv hinter noe voldsomt til dette i sitt eget teaserbilde der de også røper lanseringsdatoen og at stedet er Paris.

I samme bilde bekreftes det også at Huawei vil bake inn kunstig intelligens-løsningen sin i kameraet, en nyvinning som debuterte i Kirin 970-brikken vi finner i eksempelvis Mate 10-serien. Dette finner neppe veien til Lite-modellen, som tross alt likevel ryktes å få to kameraer bak – opp et hakk fra den strålende P10 Lite.

Ser vi tilbake til skjermsiden, later det til at alle modellene får en liten leppe nederst, og tilnærmet rammeløs utføring med avrundede hjørner ellers. Minst én av modellene får dessuten fingeravtrykksleser nederst i fronten, om vi skal tro bildene.

Til slutt: neida, vi vet at Apple strengt tatt ikke var først ute med innhugg i skjermen – Essential Phone får den æren. Men iPhone X er definitivt mest kjent, noe Asus til og med gjorde et poeng ut av da de nylig lanserte sin Zenfone 5-serie (som også har sensorleppe, selvfølgelig).

Vil du lese mer om de rammeløse Zenfone-modellene?
SNIKTITT: Ser ut som en iPhone X, yter som en Galaxy S9 og koster halvparten »

(Kilde: GSMArena, GizmoChina)

annonse

Les også