Til hovedinnhold

Macer med berøringsskjerm og ansiktsgjenkjenning kan være på vei

Men ingen USB-C i nye iPhone.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

Måten teknologi flyter mellom Macer, iPhoner og iPader er en viktig del av de nær konstante ryktene runt Apple. Nå påstås det at selskapets datamaskiner testes med berøringsskjerm og ansiktsgjenkjenning, samtidig som et eldre rykte avvises av nye påstander; årets iPhoner bytter ikke ut Lightning-kontakten med USB-C likevel.

Det er nettstedet BGR.com som formidler ryktene fra den indiske prissøketjenesten MySmartPrice.

iOS-apper på MacOS

At berøringsskjermer kan være på vei til Mac-maskiner passer delvis inn i rykter som har versert lenge. Det har vært snakk om at Apple rett og slett ville bygge en slags PC med iOS på skjermen. De stadig kraftigere Apple-prosessorene og satsingen på iPad Pro har underbygget påstandene, men Apple har så langt nektet for at de har planer om noe slikt.

Men at de vil støtte å installere og kjøre iOS-apper i MacOS er derimot noe de bekreftet ved fjorårets WWDC i San Jose. Slike apper trenger berøringsskjerm for å fungere som de skal.

Likevel skal ikke dette dreie seg om noen nært forestående Mac-overhaling. Produktene som testes er foreløpig bare for intern bruk.

Beholder Lightning og treg lader

Nettstedet Techradar melder på sin side at Apple ikke vil bytte ut Lightning-pluggen i bunnen av sine iPhoner med USB-C i år heller. Tidligere har det gått rykter om at Apple prøvekjører iPhoner med den mer utbredte USB-C-standarden ved sitt hovedkvarter i California.

Informasjonen kommer fra den japanske Mac-bloggen Macotakara som har vært på «MFi Supplier Conference» i Shenzhen. Der ble det i desember vist frem nye Lightning-tilbehør.

Blant annet skal det ha blitt sagt fra en av leverandørene på messen at det på grunn av kostnader vil bli fortsatt med både Lightning-kontakten og den medfølgende 5-watts laderen som ligger i iPhone-eskene. Ørepluggene med Lightning-plugg vil dermed også fortsatt følge med.

Sterkere konkurranse

At Apple velger å holde seg med sine egne standarder er én av tingene kritikere av selskapet konsekvent har snakket om siden den første iPoden kom til markedet. Den senere tid har overgangen til USB-C i iPad Pro og MacBook-modellen ført til spekulasjoner om et standardskifte.

Økende priser i kombinasjon med en ladeløsning som er svak sammenliknet med alle andre toppmodeller har også ført til irritasjon. Nesten ingen av konkurrentene slipper telefoner uten hurtiglader, og raske ladere blir også stadig vanligere i rimelige telefoner med pris ned mot 2000 kroner.

Apple er forøvrig i hardt vær etter at eldre iPhone-ladere sluttet å fungere: Apple saksøkt for å kutte laderstøtte »

annonse