Tek.no

Rykte

Disse nye Sony-ene kommer kanskje om kun et par dager

Gode nyheter for deg som liker små smarttelefoner.

@Onleaks/@evleaks/Tek.no, montasje
29 Aug 2016 19:00

Sent i juli kunne vi melde om en ny Xperia-telefon som tilsynelatende var under testing og på vei mot det kommersielle markedet. Telefonen lignet en del på den eksisterende X-serien, men skilte seg også på et par viktige punkter – først og fremst designmessig.

Nå melder den kjente ryktemakeren @evleaks om en splitter ny modell, som han navngir som Xperia X Compact. Med ryktet følger det ifølge PhoneArena også ett bilde, som vitner om at telefonen følger i samme fotspor som den tidligere lekkede Xperia-en i utformingen.

Begge to ser nemlig ut til å mye skarpere hjørner enn Sony tidligere har vært kjent for, takket være paddeflat topp og bunn. Designet har også blitt bekreftet i en nyere lekkasje av den første telefonen, og der får den også et noe overraskende navn: Xperia XR.

  • Se også nederst for en stor bildekarusell!

Første Sony-telefoner med USB Type-C?

USB Type-C er tydelig på plass.
@Onleaks/GSMArena/Tek.no, montasje

For først å oppsummere designet, så ligner det absolutt en del på det Sony har syslet med tidligere. Det er minimalistisk, det er rent og det er – i noens øyne – litt kjedelig. Men tar vi utgangspunkt i bildene av den påståtte Xperia XR-modellen, så er det noen veldig interessante ting å sette fingeren på.

Kanskje først og fremst: det er en USB Type-C-plugg i bunnen, og en tvillingblits på baksiden. Dette er helt nytt for Sony, som aldri har syslet med noen av delene.

Slik skal Xperia XR bli seende ut i virkeligheten.
GSMArena/Tek.no, montasje

Videre ser begge telefonene ut til å få glass som er buet, men bare på langsidene; i topp og bunn ser glasset ut til å stanse brått mot metallflater. En gledelig observasjon er imidlertid at de forovervendte stereohøyttalerne stadig ser ut til å være på plass, og at fingeravtrykksleseren på høyre side også er tilstede. Muligens til noens forargelse er volumknappene stadig på nedre høyre side, dog.

To nye toppmodeller?

Dette bildet er det eneste vi har av Xperia X Compact.
@evleaks/Tek.no, montasje

Det største spørsmålet her er imidlertid hva slags spesifikasjoner disse to modellene vil utstyres med. Gitt at dette er toppmodeller, så kan vi forvente nokså vass maskinvare – eller?

Én overraskelse da X-serien ble lansert, var at Xperia X Performance var den eneste modellen med ekte toppmodellinnmat: en Snapdragon 820. En annen overraskelse var at den også var den eneste som var vanntett.

Dermed kan det muligens bli slik at Xperia XR utstyres med maskinvare i samme gate, mens Xperia X Compact må ta til takke med maskinvare à la det Xperia X fikk – altså en prosessor fra Qualcomms Snapdragon 600-serie.

@Onleaks/Tek.no, montasje
De nye bildene av det som skal være Xperia XR.
@Onleaks

Mens Xperia XR forventes å få en skjerm på rundt 5 tommer og 1 920 x 1 080 piksler, spekuleres det i at X Compact får en 4,6 tommer med 1 280 x 720 piksler. Dette er det samme som forrige mini-Xperia, Xperia Z5 Compact. At XR får en 5 tommer stor skjerm understøttes også av en påstått størrelse på 146,4 x 71,9 x 8,1 millimeter.

Om noen av dem blir vanntette er foreløpig helt i det blå, men det ryktes at de skal kunne filme i 4K både med hoved- og frontkameraet – noe vi aldri har sett før.

Lansering rett rundt hjørnet

Om informasjonen og bildene vi har av de to modellene stemmer vil vi kanskje få vite om kun et par dager. Mye tyder nemlig på at Sony skal lansere paret på mobilmessen IFA 2016, som avholdes i Berlin mellom 2. og 7. september.

Faktisk har produsenten allerede annonsert en pressekonferanse før IFA torsdag 1. september, så dersom ryktene holder vann vil vi få se de nye mobilene da.

Det kan kanskje virke noe tett på X-serien, som ble avduket så sent som i februar. Sony har imidlertid lenge basert seg på en halvårssyklus for lansering av nye toppmodeller, så dette er mer normen enn noe uvanlig.

Til slutt: ta alt med en klype salt. Så lenge ingenting er bekrefter er rykter intet mer enn – nettopp – rykter.

Sony har også laget en modell med volumknapper på riktig sted:
TEST: Xperia E5 er en billig og bra mobil vi liker godt »

(Kilde: @evleaks, PhoneArena, PhoneArena 2)

annonse

Les også