Tek.no

Rykte

– Apple Glass vil koste 499 dollar

Mange nye detaljer om AR-brillen kan ha blitt avslørt.

Slik blir Apple Glass, skal vi tro Jon Prosser. PS: Dette er ikke offisielt fra Apple.
Skjermdump YouTube
Ole Henrik Johansen
20 Mai 2020 07:56

Via YouTube-kanalen Front Page Tech kommer nå ryktemakeren Jon Prosser med en rekke informasjon rundt det han hevder skal være Apple sin kommende AR-brille.

Blant annet hevder han å vite at brillene vil lanseres under navnet Apple Glass, og at de vil komme til å koste 499 dollar, eller omlag 5000 norske kroner.

At Apple lenge har jobbet med å utvikle et AR-produkt er neppe noen stor hemmelighet. Blant annet har sjefen selv, Tim Cook, uttalt at teknologien potensielt kan bli like viktig som iPhone.

Apple har ennå ikke kommentert de nye ryktene fra Prosser.

Les også
To nye iPad-modeller kan være på vei

Var ment å vises frem i år

Ifølge Prosser, som skal ha fått se en prototype av brillen, var planen å vise frem Apple Glass under årets lansering av den kommende iPhone-generasjonen som «one more thing». Frasen som Steve Jobs ble kjent for, ved å trekke noe helt nytt og uventet opp av hatten på slutten av sine lanseringer.

Hvorvidt denne lanseringen blir noe av, er ennå usikkert på grunn av den pågående pandemien. Samtidig så hevder han at Apple Glasses ikke vil komme på markedet før tidligst i slutten av 2021 eller starten på 2022.
Ut fra logoen av det som skal være Apple Glass, så kan mye tyde på at brillene ikke vil bli store og klumpete. Prosser forklarer at prototypen han fikk se var laget i plast. Men at det ikke er usannsynlig at det ferdige produktet vil bli levert i et annet materiale.

Les også
Apple kjøper VR-selskap

Avhengig av iPhone?

Apple Glass skal videre være avhengige av en iPhone til å ta seg av prosesseringen. Det vil i så fall være en hendig løsning som gjør brillene mer nette.

Brukergrensesnittet skal visstnok hete «Starboard», og du skal kontrollere brillene ved hjelp av håndsignaler.

Glassene i brillene skal begge ha hver sin skjerm som gir deg informasjon. Prototypen hadde en LiDAR-sensor på den høyre siden, og hadde en egen holder som ladet produktet.

Apple Glass kan visstnok ikke leveres som solbriller, da Apple skal ha problemer med å få teknologien til å fungere med annet enn klare glass.

Prosser forklarer at han nå undersøker lovligheten av å kunne publisere en video av prototypen han skal ha fått prøve.

(Kilde: YouTube)

annonse

Les også