Tek.no

Rykte

Google jobber angivelig med egen mobilbrikke

Skal jobbe med Samsung på kommende Pixel-telefoner.

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no
15 Apr 2020 08:34

Google skal angivelig ha utviklet sin egen mobilbrikke som blant annet skal brukes i fremtidige Pixel-telefoner. Den nye brikken går under kodenavnet Whitechapel og skal være utviklet i samarbeid med Samsung, melder Axios.

Frem til nå har det amerikanske selskapet brukt brikkesett fra Qualcomm i sine mobiltelefoner. Grunnen til at Google nå tilsynelatende har valgt å lage sin egen løsning, er for å kunne konkurrere bedre med rivaler som Apple.

Slektning av Exynos?

Den nye brikken skal være designet i samarbeid med Samsung og bruker 5 nanometer-teknologi.

Samsung lager allerede sin egen mobilbrikke, Exynos, som blant annet finnes i den nyeste Galaxy S20 Ultra-modellen som selges her på berget. Mens den amerikanske utgaven av samme telefon har brikkesett fra Qualcomm.

I tillegg til å lage Exynos, produserer også Samsung brikkesett for Apple.

Les også
Nå er Stadias spilltjeneste gratis

Maskinlæring

Det nye brikkesettet skal ha en åttekjernet ARM-prosessor, og skal ha maskinvare som er optimalisert for Googles maskinlæringsteknologi. I tilegg er den også tilrettelagt for å understøtte Google Assistant.

Nettsiden Axios mener det vil være en klar fordel for Google å ha sin egendesignet mobilbrikke. Det vil blant annet gjøre det enklere for selskapet å ha kontroll på ting som hastighet, batterilevetid og kapasitet på kommende Pixel-modeller.

Trolig vil vi få se den nye prosessoren i neste års Pixel-telefoner, mens du må vente ytterligere på Chromebook-PC-er med samme brikkesett.

(Kilde: Axios)

Les også
YouTube planlegger TikTok-konkurrent
annonse