Rykte

YouTube kan bli reklamefritt fra neste måned

Gode nyheter for deg som har mer penger enn tid.

YouTube har lenge vært Internetts mest populære videostrømmetjeneste, med utrolige mengder video om det meste mellom himmel og jord. Dessuten er alt gratis – men du må da selvfølgelig «betale» for gildet i form av å se reklame en gang i blant.

Men ikke alle er spesielt glade i reklame, og for den gjengen ser det nå ut som om vi i løpet av oktober måned skal få et alternativ i form av abonnementsavgift.

Abonnement på YouTube har vært diskutert med ujevne mellomrom, og mer eller mindre konkrete planer ble lansert for noen år siden. Så har vi også så vidt fått det i form av Music Key.

Men nå har Google utvidet nedslagsområdet til å gjelde langt flere. Ifølge Recode skal det nå være sendt ut e-poster til en god del rettighetshavere, der de må godkjenne en ny avtale innen 22. oktober.

Gjør de ikke dette, vil ikke innholdet kunne vises eller generere inntekter – i første omgang gjeldende for USA.

– For å gi tilhengerne flere valg vil vi starte opp en ny reklamefri versjon av YouTube, som de kan få tilgang til gjennom en månedlig avgift, skrives det i e-posten.

Skal kunne se alt

Recode skriver også at dette abonnementet ikke bare vil gjelde det «vanlige» YouTube, men også den i dag lukkede musikktjenesten Music Key. Poenget er at man ved å betale én månedsavgift skal kunne se (og høre) absolutt alt på YouTube helt uten å måtte finne seg i reklame.

Det hintes om at prisen kan bli 10 dollar, som i de fleste tilfeller vil tilsvare hundrelappen her hjemme.

Google selv har ikke ønsket å svare på Recodes henvendelser, utenom å bekrefte planene om å «gi fans flere alternativer til hvordan de nyter innhold på YouTube».

Google satser på spillene også:
«YouTube Gaming» tar opp konkurransen med Twitch >>>

(Kilde: Recode)

Les også
Så mye tjener de største YouTube-stjernene
Les også
Nå tvinges brukere til å se hele reklamen på YouTube
Les også
– Kan bety døden for gratis Spotify og YouTube
Les også
Se opptil 56 prosent lenger på YouTube
Les også
Slik tjener Google 900 millioner kroner – hver dag
Les også
Google skal trolig lansere to musikktjenester
annonse