Til hovedinnhold

Samsung Galaxy S8 får trolig trykkfølsom skjerm

Hermer etter Apples Force Touch, ifølge troverdige rykter.

Som ventet har ryktene om Samsungs Galaxy S8 begynt å dukke opp med stadig høyere hyppighet, noe som for selskapet kanskje er en velkommen distraksjon fra Note 7-fiaskoen. Nå bringer den koreanske avisen The Investor enda flere rykter om Galaxy S8.

Flere kilder på innsiden av industrien skal nemlig ha bekreftet overfor avisen at Samsung jobber med en trykkfølsom skjermteknologi for sin neste Galaxy-modell.

Kan ligne på Apples Force Touch

De tekniske detaljene foreligger dessverre ikke, men ifølge kildene skal det dreie seg om en løsning som ligner på den Apple benytter i sine produkter, kalt Force Touch. Det er visstnok ikke bare Galaxy S8 som skal få den nye skjermteknologien, men også flere andre av selskapets kommende flaggskip.

Tidligere rykter har indikert at S8 kan komme med en heldekkende skjerm, som på her avbildede Xiaomi Mi MIX. Nå ser det ut til at skjermen også kan bli trykkfølsom.

Force Touch-teknologien, som man blant annet finner på Apples iPhone 6s og iPhone 7, fungerer ved å registrere hvor hardt man trykker på skjermen, for på den måten å åpne for flere former for interaksjon.

Mange S8-rykter den siste tiden

Teknologien finnes allerede på flere Android-mobiler, og blant andre Huawei var tidlig ute med en Force Touch-lignende løsning på sin Mate S. Tidligere har analytikere dessuten spådd at slike teknologier snart vil bli svært vanlig på mobiler.

Dette er det foreløpig siste i en lang rekke S8-rykter den siste tiden. Nylig meldte vi at mobilen trolig kommer i en «monsterutgave» med heldekkende skjerm, og det ser også ut til at telefonen kommer med en ny, avansert stemmeassistent som får en dedikert knapp.

Skal Samsung også lage en mobil som kan bøyes?
Det kan nye patentsøknader tyde på »

(Kilde: The Next Web)

Les også
– Samsung Galaxy S8 kan forvandles til en Android-PC
Les også
Galaxy S8 har såvidt rammer rundt skjermen hvis dette bildet stemmer
Les også
Galaxy S8 blir trolig diger
Les også
– Samsung Galaxy S8 skal droppe hodetelefoninngangen
Les også
Samsung Galaxy S8 kommer trolig i monsterutgave med heldekkende skjerm
Les også
Samsung har indirekte avslørt både Galaxy Note 8 og Galaxy S8
Les også
Galaxy S8-spesifikasjonene kan være lekket
Les også
Galaxy S8 blir trolig et grafikkmonster
Les også
– Samsung Galaxy S8 kommer kun med kurvede skjermer
annonse