Til hovedinnhold

Snapchat kan få en tøff konkurrent i 2017

Apple vil være med på bildedelingsmoroa, ifølge rykter.

Snapchat/Apple

Bildedelingsapper som Instagram og Snapchat har blitt populære saker som store aktører har tilbudt mye penger for å sikre seg. Nå virker det som om Apple også har planer om å kaste seg på bildedelingskarusellen i form av sin egen app.

Nettstedet Bloomberg har fått nyss om at Apple er i ferd med å utvikle en applikasjon for deling og redigering av bilder og video. Opplysningene kommer fra folk med kjennskap til saken, men har ikke blitt offisielt bekreftet av Apple.

Retter seg mot Snapchat-brukerne

Ifølge kildene skal den nye satsingen være en respons på suksessen til eksisterende bildedelingstjenester. Appen skal la brukerne ta opp videoer, legge på filtre og tegninger, og sende dem til kontakter eller via sosiale nettverk som Twitter.

Snapchat kan snart få en ny, mektig konkurrent i Apple.
dennizn/Shutterstock.com

Appen skal by på enkle redigeringsverktøy som er ment å appellere til brukere av nettopp Snapchat og Instagram, som altså tyder på at det er disse tjenestene Apple nå søker å ta markedsandeler fra.

Kan komme neste år

Den skal være optimalisert for å kunne brukes med én hånd, som altså er bekvemt om man bruker appen på mobil, og målet er at man skal kunne ta opp video, redigere og laste opp på så lite som under ett minutt.

Applikasjonen utvikles av de samme folkene som står bak Apples videoprogramvare Final Cut Pro og videoredigeringsappen iMovie, og skal ennå være i en tidlig testfase. Ifølge Bloombergs kilder er målet å lansere den nye bildelingsappen i løpet av 2017, uten at det foreligger en nærmere dato.

Apple har altså ikke kommentert saken, så ennå kan man bare spekulere i hva som blir det endelige resultatet.

Facebook har også begynt å etterligne Snapchat: Den seneste Instagram-oppdateringen ligner veldig på en kjent Snapchat-funksjon »

annonse