Til hovedinnhold

Snart skal Microsoft trolig lansere en ny ha-på-dings du kan snakke med

Rykter sier selskapet jobber med en Cortana-basert dings som kan bli en øreplugg.

Motorola

Microsoft har hittil være noe tilbakeholdne innen dingser du kan ha på deg, med smart-armbåndet Microsoft Band som det eneste, forsiktige fremstøtet så langt. Nå ser det imidlertid ut til at selskapet har betydelig større planer på gang, nemlig en stemmestyrt ha-på-dings.

Nettstedet Wareable har vært i kontakt med kilder som hevder at Microsoft jobber med en enhet som er basert på selskapets stemmeassistent Cortana. Enheten skal til og med ha fått et navn, nemlig «Microsoft Clip».

Kan bli en «øreplugg»

Det er ennå uvisst akkurat hva slags formfaktor den nye enheten vil ha, men det skal ikke være snakk om et armbånd eller smartklokke i vanlig forstand. Derimot ser det ut til at produktet enten tar form som en trådløs øreplugg à la Motorolas Moto Hint, eller noe annet som festes på øret.

Stemmeassistenten Cortana er blitt lansert til både Android og iOS, som den nye dingsen dermed også ser ut til å være kompatibel med. Foto: Microsoft

Enheten skal uansett være laget spesifikt for å fungere med Cortana, og blir tilsynelatende fullstendig stemmekontrollert. Microsoft skal være i gang med å forske på selve designløsningen og hvordan folk vil komme til å bruke produktet.

Kan brukes med Android og iOS

Ifølge kildene vil en prototype av produktet være klar allerede i år, og forbrukerlanseringen vil trolig skje neste år, men kan ta enda lenger tid.

Interessant nok ser det ut til at enheten også vil fungere med konkurrerende stemmeassistent-løsninger som Google Voice og Apples Siri, så den vil ikke nødvendigvis være låst til Microsofts egen Windows Phone-plattform. Utover dette foreligger det ingen flere tekniske opplysninger, så for mer informasjon må vi nok vente på eventuelle offisielle uttalelser fra Microsoft.

Det kommer stadig nye ha-på-dingser: Dette aktivitetsarmbåndet er rene smykket »

(Via Pocket Now)

annonse