Rykte

- Microsofts neste Lumia-flaggskip får kraftig Qualcomm-prosessor

Og «Surface Phone» skal også være en realitet, ifølge de seneste ryktene.

Microsofts seneste flaggskipmobiler Lumia 950 og Lumia 950 XL ble omsider avduket forrige måned, men som seg hør og bør har det allerede begynt å dukke opp rykter om de neste Lumia-toppmodellene. Nå bringer nettstedet NokiaPowerUser en viktig opplysning om innmaten til mobilene.

Kilder som nettstedet har vært i kontakt med har sagt at Microsoft er i ferd med å teste to Lumia-flaggskip som selskapet planlegger å lansere neste år. Ifølge kildene benytter modellene Qualcomms nye, kraftige prosessor Snapdragon 820.

Dermed har vi tilsynelatende et par ganske heftige toppmodeller i vente, dersom ryktene, som altså er ubekreftede, viser seg å være sanne.

40 prosent høyere grafikkytelse

Imidlertid kommer nok ikke opplysningen som en stor overraskelse, da flere andre kommende toppmodeller er ventet å få Snapdragon 820-brikken, inkludert LG G Pro 3 og Samsungs Galaxy S7.

Dette bildet er en konsepttegning av det som kan bli Windows Surface Phone, som ifølge de ferske ryktene kan få litt mindre fokus på spesifikasjoner. Foto: PhoneDesigner/Teknofil.no/montasje

Ifølge tidligere lekkasjer skal Snapdragon 820-brikken blant annet by på den nye grafikkprosessoren Adreno 530. Denne skal ha 40 prosent høyere ytelse og 30 prosent lavere strømforbruk enn Adreno 430-prosessoren i Snapdragon 810-brikken, og vil støtte 4K-videoavspilling med 60 bilder i sekundet over HDMI 2.0.

Lanseringstidspunktet for de nye Lumia-toppmodellene er uvisst, men ifølge kildene vil de sannsynligvis ikke dukke opp før i tredje kvartal neste år.

Surface Phone på vei

Utover dette kunne kildene som NokiaPowerUser var i kontakt med også bekrefte den såkalte Surface Phone-telefonen som vi meldte om i august. Ifølge kildene vil denne imidlertid ikke ha så stort fokus på spesifikasjoner som tidligere opplysninger har indikert, men derimot mer på produktivitetsfunksjoner, uten at detaljene rundt dette er helt klare.

Surface Phone skulle ifølge tidligere indikasjoner skilte med ganske heftig innmat, blant annet den nye Intel Atom x3-prosessoren, men hvorvidt dette faktisk stemmer ser altså ut til å være uvisst. Ingenting er ennå offisielt bekreftet.

Er du på utkikk etter ny toppmodell? Disse mobil-flaggskipene er på vei ut i butikkene nå »

(Via WMPowerUser)

Les også
- Microsofts skal lansere kraftig Surface-telefon
Les også
Windows 10 Mobile rulles ut til eksisterende mobiler i desember
Les også
Her er de nye Lumia-flaggskipene
Les også
Denne Windows-telefonen gir konkurrentene bank
Les også
Slik blir neste generasjon superprosessor til mobil
Les også
Nye lekkasjer: Slik blir Snapdragon 820
Les også
Dette skal være prototypen til Microsofts nye Lumia-toppmodell
annonse