Til hovedinnhold

Slik ser Galaxy S23 ut

Offisielle bilder angivelig lekket på nett.

WinFuture.de
Anders Brattensborg Smedsrud

Det er bare dager siden Samsung inviterte inn til lansering av sine nye flaggskiptelefoner i Galaxy S-serien, 1. februar.

Som seg hør og bør var invitasjonen passe kryptisk, og ga få detaljer om hva vi har i vente, kanskje annet enn at kamerasystemet og nattfoto ville være et fokusområde for de nye modellene.

Nok en gang kommer imidlertid internett til vår redning. Nå skal nemlig de første offisielle bildene av Galaxy S23 ha lekket. I alle fall om vi skal tro det tyske nettstedet Winfuture, som har en ganske god «track record» for slike ting.

Bildene viser at «grunnmodellen», Galaxy S23, kommer i fire ulike utførelser.

Mystisk lilla, Bomullsblomst (hvit), Fantomsort og Botanisk grønn.

WinFuture.de

Designmessig kan man trygt slå fast at Samsung heller ikke finner opp hjulet på ny, men at de nye modellene virker å kvitte seg med den store «kamerahumpen» - eller «utveksten» - til forgjengerne. Slik blir det bare de individuelle linsene som stikker ut bak telefonen, akkurat som hos fjorårets S23 Ultra.

Som alltid ser det ut til at Samsung holder fast på metallrammen og aluminium-baksiden for grunnmodellen.

Ingen bilder er så langt lekket av S23+ eller toppmodellen S23 Ultra.

WinFuture.de

Ryktene: – Den største oppdateringen på fem år

Det hevdes at dette skal bli en av de større oppdateringene av Samsung-telefoner på lang tid. En standhaftig ryktemaker og lekker, kjent under navnet Iceuniverse, hevder for eksempel at kameraoppdateringen blir den største på fem år.

Det er uansett som vanlig snakk om tre modeller av S23-serien. En vanlig Galaxy S23, en S23+ og en S23 Ultra som typisk skal være større og ha flere funksjoner og heftigere utstyr enn de andre to.

For Galaxy S23 Ultra ventes det i år en oppdatering til en ekstremt høyoppløst 200-megapikselbrikke på kamerafronten.

Ryktene skal ha det til at det rent designmessig ikke skjer all verden med S23 Ultra sammenliknet med forrige utgave. Og det vil fortsatt være til denne modellen du må hvis du vil ha støtte for digital penn, slik de gamle Galaxy Note-modellene hadde.

Der spesifikasjoner ofte har lekket på forhånd, er det i år lite som er kjent.

Det vi nok uansett kan forvente er nye prosessorer og muligens nytt og raskere minne. Bedre kjøling har også blitt nevnt av ryktebørsen. Samsung har slitt litt med å holde ytelsen ved høy belastning jevn de siste årene.

Det spås også at grunnmodellene vil oppgraderes fra 128GB til 256GB lagring.

Det er verdt å merke seg at vi også venter på at Samsung-rivalen OnePlus skal oppdatere sine telefoner snart - der er allerede OnePlus 11 lansert for kinesiske kunder, mens telefonene fortsatt ikke er sluppet for resten av verden. Mot slutten av februar kommer også mobilmessen Mobile World Congress der mobilprodusentene som ikke kjører sine egne, løse arrangementer gjerne lanserer.

annonse