Apple snuser på søvnovervåkning

Vil gjøre sin Apple Watch til et komplett helsesenter.

Da nye Apple Watch Series 2 ble avduket for et par uker siden stod nyheter som innebygget GPS og vannbestandighet høyt i kurs. Apple tok med disse nyhetene et langt steg i retning av å utvide funksjonsområdet for sin smartklokke til å også fungere som en aktivitetsklokke og en treningspartner.

For å virkelig ta opp kampen mot de mest funksjonsrike aktivitetsklokkene der ute er det imidlertid fortsatt noen vesentlige funksjoner som mangler, og den kanskje viktigste av disse er søvnovervåkning.

Om vi skal tro en ny rapport fra Bloomberg er imidlertid Apple nå på saken.

De har snakket med en rekke søvn- og helseeksperter som hjelper Apple med utviklingen av Apple Watch. Disse nevner alle ulike måle- og analyseinstrumenter Apple er svært interesserte i å implementere i fremtiden – men aller viktigst pekes det på – er bedre programvare.

Apples smartklokke har nemlig tilgang til en rekke ulike helsedata allerede i dag, men har foreløpig svært begrenset mulighet og kapasitet til å tolke denne.

Jobber med smartere programvare

Puls og avstand registrerer klokka allerede.

Nettopp derfor er Apples høyeste prioritet nå å jobbe for å få på plass smartere programvare slik at deres klokker kan analysere den generelle helsetilstanden din. Dette kan for eksempel gjøres fra informasjon som ligger i hjerteslagene dine eller bevegelsene dine gjennom døgnet.

HealthKit lar apper dele helseinformasjon om deg mellom seg »

– Helse er et stort problem i hele verden og vi mener det er på tide å se på utfordringene fra et nytt og enklere ståsted, har Apple-sjef Tim Cook tidligere uttalt.

Om Apple klarer å gjøre sin klokke om til et overvåkning- og diagnosesenter kan selskapet rask entre nye forretningsområder. For eksempel ved å tilby nyttige data og en link mellom deg og doktoren.

Søvnovervåkning med mer skal i seg selv kunne utføres med allerede eksisterende maskinvare, men Apple har uansett en utfordring å overkomme ved at dagens Watch-modeller må lades hver natt.

Ifølge en annen kilde Bloomberg har vært i kontakt med kan inkluderingen av et akselorometer være det vi må se etter i Apples smartklokke for å få et hint om at de virkelig er i ferd med å realisere sine planer om å skape et «Helseaovervåkningssenter».

– En fantastisk turkamerat:
Les testen vår av Apple Watch Series 2 »

(Kilde: Bloomberg, via The Verge)

Les også
Apple Watch knuser fremdeles smartklokke-konkurrentene
Les også
Apple Watch Series 2: En fantastisk turkamerat
Les også
Slik var det å ha på en Apple Watch Series 2
Les også
Her er Apple Watch Series 2
annonse