Rykte

Slik blir den neste flaggskip-modellen fra Xiaomi

Nye opplysninger om Xiaomi Mi5 skal nå foreligge, ifølge rykter.

Noe av det som verserer aller hyppigst på ryktebørsen er nok spesifikasjoner om kommende mobiltelefoner, som gjerne lekker ut i små, uferdige porsjoner. Nå melder nettstedet GSMArena at tekniske opplysninger om de nye toppmodellen fra den kinesiske mobilgiganten Xiaomi, Mi5, har dukket opp.

Opplysningene skal ha kommet i form av et bilde som dukket opp på nettstedet Weibo, som er den kinesiske utgaven av Twitter. Bildet var akkompagnert av et knippe maskinvarespesifikasjoner, som for ordens skyld altså ikke er bekreftet av Xiaomi.

QHD og Snapdragon 810

Ifølge opplysningene skal Mi5 få en skjerm på 5,2 tommer, som i så fall er 0,2 tommer større enn forgjengeren Mi4. Oppløsningen skal også være skrudd opp til QHD, det vil si 2560 x 1440 piksler, der Mi4 kun skiltet med vanlig HD-oppløsning.

Mi5 Plus skal visstnok bli en slags oppfølger til denne krabaten, Mi Note Pro. Foto: Xiaomi

Prosessoren skal være en åttekjerners Snapdragon 810. Minnemengden og lagringsplassen er uviss, men det er nok ikke urimelig å forvente minst 3 GB minne, som på forgjengeren. Ellers er både bakkameraet og frontkameraet kraftig oppgraderte til henholdsvis 16 megapiksler og 13 megapiksler. Batteriet vil være på 3000 mAh.

Får også heftig storebror

Storebroren til Mi5, Mi5 Plus, skal også være på vei. Dette skal visstnok bli en slags oppfølger til Mi Note Pro, som Xiaomi avduket i januar i år. Mi5 Plus vil være en brettmobil med 5,7-tommers skjerm og den saftige Snapdragon 820-prosessoren som Qualcomm nylig introduserte.

Kjempemobilen skal ifølge ryktene ellers få et bakkamera på hele 23 megapiksler, et frontkamera på 12 megapiksler og et batteri på 3500 mAh. Ellers er det ikke så mye som er kjent om mobilen, og ingenting er altså bekreftet av Xiaomi, som betyr at alt må tas med en klype salt.

Nå ser det ut til at klapptelefonen kommer tilbake for alvor: Samsung har en ny modell på gang »

Les også
Xiaomi lanserer snart sin nye flaggskip-modell, Mi 5
Les også
Bare Apple og Samsung er større enn dem - nå skal Xiaomi lage sin første bærbare PC
Les også
Kinesiske Oppo lanserer ny og stilfull mobiltelefon
Les også
Den kinesiske mobilgiganten Xiaomi lanserte verstingmodell
annonse