Til hovedinnhold

Bare Apple og Samsung er større enn dem - nå skal Xiaomi lage sin første bærbare PC

mi.com

Det kinesiske selskapet Xiaomi er først og fremst kjent for sin ekstremt raske vekst på mobilmarkedet, og har til og med ambisjoner om å slå både Samsung og Apple i på sikt. Nå viser det seg imidlertid at Xiaomi også ønsker å gjøre seg bemerket på et helt nytt marked, nemlig innen PC-er.

Den taiwanske avisen Taipei Times melder at Xiaomi har inngått en avtale med selskapet Inventec om produksjon av en bærbar PC-modell.

Kommer neste år

Det er Inventec som skal produsere PC-en for Xiaomi, og modellen er ventet å bli lansert i Kina en gang i løpet av første halvdel av 2016. PC-en skal være bekreftet av sjefen i Inventec Richard Lee, så dermed ser det definitivt ut til at den er på vei.

Xiaomi er per dags dato en av verdens største mobilprodusenter. Dette er selskapets toppmodell Mi Note Pro. Foto: Xiaomi

Det foreligger ingen hint om tekniske spesifikasjoner ennå, men ifølge Lee er det sannsynlig at produktet på en eller måte vil skille seg ut på grunn av den noe unike business-modellen som selskapet praktiserer innen mobiltelefoner.

– Jeg er ikke sikker på om det er mulig for Xiaomi å bruke samme tilnærming til bærbare PC-er som til mobiltelefoner, men jeg forventer at Xiaomis inntog i PC-industrien vil bringe noe helt nytt til market, sa Lee til Taipei Times.

Kan bli billig

Som vi har skrevet om tidligere innebærer Xiaomis modell at de selger mobiltelefoner til så lave priser at de bare såvidt dekker produksjonskostnadene. I stedet kommer mye av inntektene fra salg av applikasjoner og egenutviklet programvare.

Om selskapet adopterer denne strategien også for PC-ene sine kan det altså bety at det er snakk om ekstra billige, bærbare PC-er som muligens kan konkurrere mot for eksempel Chromebook-maskinene. For mer informasjon om akkurat hva det er Xiaomi har i ermet må vi imidlertid vente på offisielle uttalelser.

I mellomtiden har Xiaomi en ny flaggskip-mobil på gang: Her er de seneste ryktene om Mi5 »

(Via Liliputing)

annonse