Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

iPhone 12 kan få betydelig mindre innhugg i skjermen

Lekkede bilder viser angivelig planene for fronten på Apples neste flaggskip.

«Notchen» kan bli mye mindre om ryktene stemmer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/Jon Prosser/montasje

Apples iPhone-telefoner har de siste årene hatt nokså store innhugg øverst i de ellers rammefrie skjermene – den såkalte notchen. Nå melder Appleinsider om at det endelig kan være dags for en oppfriskning av dette innhuggdesignet, med endringer som vil gjøre arealet som skjæres ut av skjermen betydelig mindre.

Informasjonen, som stammer fra en tweet fra ryktemaker Jon Prosser, stammer fra en såkalt CAD-skisse, en digital tegning som ofte brukes i utviklingen av nye telefoner og annen elektronikk. I skissen (under) kan man tydelig se at størrelsen på innhugget er betydelig mindre, men at mengden sensorer fortsatt er den samme:

Apple iPhone 12 Pro
Here you go, internet. 😏 https://t.co/REfSw28KSX

Dette er en stor kontrast til dagens iPhone-modeller, som har omtrent nøyaktig samme skjermdesign som iPhone X som ble lansert for godt over to år siden. På den tiden var designed revolusjonerende; i dag har Apple sakket godt bakut konkurrentene hva angår heldekkende skjermer. Bare ta en titt på sammenligningen av henholdsvis iPhone 11 Pro Max og Galaxy S20 Ultra under, så skjønner du hva vi mener.

iPhone 11 Pro til venstre, Galaxy S20 Ultra til høyre.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/montasje

Endringen i bildet Prosser lekket er altså ikke like store som de Samsung og andre har gjort i sine telefoner, men det er fortsatt en god del millimeter ekstra skjerm sammenlignet med dagens løsning. Så skal det da også sies at Apple i motsetning til mange av konkurrentene bygger inn skikkelig biometrisk ansiktsgjenkjenning i fronten, som jo er grunnen til at alle sensorene er der til å begynne med.

Dersom Apple gjør som de alltid har gjort, vil vi sannsynligvis se nye iPhone-modeller i september. Da får vi også vite om ryktene stemmer.

Apple iPhone SE 64GB (2020)
Apple iPhone SE 64GB (2020)
annonse