Tek.no

Rykte

iPhone 12 kan få betydelig mindre innhugg i skjermen

Lekkede bilder viser angivelig planene for fronten på Apples neste flaggskip.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/Jon Prosser/montasje
20 Apr 2020 18:45

Apples iPhone-telefoner har de siste årene hatt nokså store innhugg øverst i de ellers rammefrie skjermene – den såkalte notchen. Nå melder Appleinsider om at det endelig kan være dags for en oppfriskning av dette innhuggdesignet, med endringer som vil gjøre arealet som skjæres ut av skjermen betydelig mindre.

Informasjonen, som stammer fra en tweet fra ryktemaker Jon Prosser, stammer fra en såkalt CAD-skisse, en digital tegning som ofte brukes i utviklingen av nye telefoner og annen elektronikk. I skissen (under) kan man tydelig se at størrelsen på innhugget er betydelig mindre, men at mengden sensorer fortsatt er den samme:

Dette er en stor kontrast til dagens iPhone-modeller, som har omtrent nøyaktig samme skjermdesign som iPhone X som ble lansert for godt over to år siden. På den tiden var designed revolusjonerende; i dag har Apple sakket godt bakut konkurrentene hva angår heldekkende skjermer. Bare ta en titt på sammenligningen av henholdsvis iPhone 11 Pro Max og Galaxy S20 Ultra under, så skjønner du hva vi mener.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/montasje

Endringen i bildet Prosser lekket er altså ikke like store som de Samsung og andre har gjort i sine telefoner, men det er fortsatt en god del millimeter ekstra skjerm sammenlignet med dagens løsning. Så skal det da også sies at Apple i motsetning til mange av konkurrentene bygger inn skikkelig biometrisk ansiktsgjenkjenning i fronten, som jo er grunnen til at alle sensorene er der til å begynne med.

Dersom Apple gjør som de alltid har gjort, vil vi sannsynligvis se nye iPhone-modeller i september. Da får vi også vite om ryktene stemmer.

annonse