Til hovedinnhold

Galaxy S11 får superrask skjerm

Lekkede innstillinger fra One UI 2.0 avslører 120 Hz-støtte.

Galaxy S10+, illustrasjonsbilde.

Raske mobilskjermer har så smått begynt å bli en greie, og hittil har vi sett blant andre ASUS, Razer og OnePlus kaste seg på trenden. Neste år ser det ut til at den første virkelige tungvekteren også blir med på moroa: GSMArena melder om at Samsung trolig installerer 120 Hz-skjerm på sin kommende Galaxy S11.

Med «rask» menes det at skjermens oppfriskningsrate er på mer enn 60 Hz, gjerne 90 eller 120 Hz. Dette gjør at menyer flyter mye jevnere over skjermen, at navigering føles veldig responsivt og at du får en liten fordel i spill som PUBG.

ASUS ROG Phone er en av få andre telefoner som hittil har hatt 120 Hz-skjerm.

Dette har lenge vært en vanlig ting på dataskjermer, og brukes først og fremst til spill. På mobiltelefonfronten er imidlertid den opplevde hastigheten en klart viktigere faktor, og Apple har allerede hevet seg på med sine iPad-er.

Ja, og forresten: ta frem teskjeen med salt med én gang, for det er viktig å nevne at dette tross alt ikke er noe annet enn ubekreftede rykter.

Lekket gjennom One UI 2.0-beta

De nye opplysningene kommer fra betatestere av Samsungs neste operativsystem, One UI 2.0. I denne ombygde Android-varianten har Samsung en hemmelig meny man kan hente fram med litt triksing, og her ser vi tydelig at selskapet forbereder seg på å lansere en telefon som kan skifte mellom 60 og 120 Hz.

Skjermdumpene ble først publisert på Twitter med koreansk tekst, men noen dytttet heldigvis også ut en engelsk versjon etterhvert:

Du skal få tre valg å rutte med i disse menyene:

  • Skru av rask skjerm og bruk 60 Hz
  • Skru på rask skjerm og bruk 120 Hz
  • Skru på rask skjerm og la telefonen bytte automatisk mellom 60 Hz og 120 Hz

Det siste er spesielt interessant, for det betyr at Samsung i så fall jobber med programvare som automatisk gjenkjenner om du driver med noe som kan dra nytte av telefonens raske skjerm (eksempelvis et spill med støtte for mange bilder i sekundet).

For øvrig antas Samsung å kutte enda mer i skjermrammene enn før, samt gi det nye skjermpanelet sitt et helt nytt merkevarenavn: SAMOLED.

Galaxy S11 og eventuelle navnebrødre forventes lansert over nyttår, høyst sannsynlig i midten av februar, ifølge ExpertReviews. Dette er tross alt lanseringsmåneden selskapet har holdt seg til i årevis, så det virker absolutt sannsynlig.

Les også
OnePlus 7T: Vanskelig å finne en bedre deal enn OnePlus 7T
annonse