Rykte

Flere bilder av LG V20

Kan være i salg om under én måned – med Android 7.0 Nougat under skallet.

LG V10 var en av nyårets mest spennende telefoner, med to skjermer, to frontkameraer og en bakside som mest sannsynlig må ha blitt stjålet fra et bildekk. Nå, knappe 8 måneder senere, er etterfølgeren på vei – og ifølge både ryktemakeren @evleaks og PhoneArena har vi nå fått en bunke nye bilder av modellen.

Dette kommer i tillegg til en rekke digitalt genererte bilder vi fikk servert for et par uker siden, og alle bildene forteller mer eller mindre samme historie. Historien kan kort oppsummeres slik: V20 blir svært lik toppmodellen LG G5.

  • Se også bildekarusellen helt nederst!

Dobbelt bakkamera og volumknapper på siden

Dette bildet er hittil nyest, og stammer fra den kjente ryktemakeren @evleaks.

Likhetene kommer best til uttrykk i materialbruk, knappeplassering og kameramodulen. Sistnevnte er svært særegen, og inkorporerer to separate bildebrikker med to sett optikk, som – hvis vi antar at løsningen er lik som på G5 – vil kunne gi deg både normale bilder og bilder med enorm vidvinkel.

Med utgangspunkt i at LG her resirkulerer G5-kameraet vil det bety at det ene kameraet produserer bilder på 16 megapiksler og 78 graders synsfelt, mens det andre knipser 135-graders bilder på 8 megapiksler. Noen rykter mener også at ett av kameraene vil kunne gi 21 megapiksler, men om det stemmer gjenstår å se.

Hva angår knappeplassering, så ser det ut til at strømknappen vil bli å finne på baksiden, og kombineres med en fingeravtrykksleser. Volumknappene ser derimot ut til å havne på siden – i likhet med LG G5, men i motsetning til LG V10. Der var de på tradisjonelt LG-vis plassert under og over knappen på baksiden.

Materialbruket og designet ser også ut til å være likt som på G5, og dermed mer elegant enn V10 men samtidig også mindre robust. Det betyr også unibody-design i metall – men uten modulene i bunn.

Ekstra skjerm, 32-bit DAC og fete spesifikasjoner

Disse bildene ble lekket for en stund siden, og er digitalt genererte.

Sist, men ikke minst, så ser selvfølgelig også den ekstra, lille skjermen over den store å bli videreført. Her kan man blant annet finne snarveier og hurtigfunksjoner som lommelykt, og den har også noe ekstra nytteverdi i enkelte apper – som til kameramoduser. Ved videovisning vil også varslinger vises her, og ikke over innholdet du ser på.

En 32-bits DAC for høyoppløst lyd vil etter sigende også være på plass, sannsynligvis levert av danske Bang & Olufsen.

Spesifikasjonene ellers vil bli heftige. Skjermen vil sannsynligvis bli noe mindre enn før, og utenom kameraene – som det er litt usikkerhet rundt – vil spesifikasjonene se nogenlunde slik ut:

  • Størrelse: 159,5 x 78,1 x 7,7 millimeter
  • Skjerm: 5,5 tommer med 2 560 x 1 440 piksler
  • Prosessor: Åttekjerners Snapdragon 820 @ 2,2 GHz + Adreno 530 GPU
  • Minne (RAM): 4 GB
  • Lagringsplass: 64 GB + støtte for minnekort
  • Batteri: 4 000 mAh
  • Programvare: Android 7.0 Nougat + LG UX

Fortsatt to frontkameraer, ser det ut til

Disse bildene av V20 med et gjennomsiktig deksel på ble lekket for kort tid siden. Her ser vi også de to frontkameraene.

Én ting som er av umiddelbar interesse ved de nye bildene er at de viser to frontkameraer på plass ved siden av den lille ekstraskjermen. Ved den forrige lekkasjen, med de digitale konseptbildene, var det kun ett slikt kamera på plass, og vi antok derfor at LG hadde kuttet denne funksjonen.

Til tross for at alle ryktemakerier må tas med et par-tre klyper salt kan vi dermed kanskje anta at LG V20 faktisk vil leveres med totalt fire kameraer: to i front, og to bak.

Å ha to kameraer i front gir egentlig nesten mer mening enn å ha dem i bakkant; det er betydelig oftere man ønsker en selfie med flere personer i bildet, enn ett sånn halvveis bredt byportrett med fiskeøyeeffekt. LG V20 ser jo imidlertid ut til å få begge deler, så her skal ingen lide nød.

LG V20 lanseres for øvrig på et arrangement i San Fransisco 6. september, og blir da en av de første telefonene på markedet med det nye Android 7.0 Nougat.

LG har også en langt billigere mobil med to skjermer:
TEST: LG X Screen er svært spesiell – og veier ingenting! »

(Kilde: AndroidAuthority, PhoneArena, PhoneArena 2, @evleaks)

Les også
Dette kan være en tidlig utgave av LGs nye V30-mobil
Les også
LG X Screen: To skjermer, syltynn kropp og svært lav vekt
Les også
LG slipper V20 med Android 7 i september
Les også
LG V10 har premium-følelse så det holder
Les også
LGs mest spesielle mobil har fått lanseringsdato i Norge
Les også
LG V10 har to frontskjermer
annonse