Tek.no

Rykte

– Microsoft skal snart lansere sine første alt-i-ett-PC-er

Nye rykter indikerer at Microsofts nye PC-satsing er rett rundt hjørnet.

Asus
11 Sept 2016 15:00

I august dukket det opp rykter om at Microsoft snart skal følge opp sin Surface Book med en ny maskinvaresatsing, denne gangen i form av en alt-i-ett-PC. Nå foreligger det nye opplysninger som underbygger disse ryktene, som ZDNet melder.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at Microsoft skal avholde et arrangement i slutten av oktober, hvor selskapet skal avsløre et nytt Surface-produkt.

Får trolig 4K-oppløsning

Produktet skal ha kodenavnet «Cardinal», og er mest sannsynlig den ryktede alt-i-ett-PC-en. ZDNets journalist ble fortalt at produktet skal posisjonere seg som et produkt som kan forvandle pulten din til et «studio», uten at det er klart hva dette innebærer.

Microsoft, skjermdump fra video

Utover dette er det ikke så mye som er kjent om det nye produktet. Nettstedet Windows Central meldte imidlertid tidligere at Microsoft har tre alt-i-ett-modeller underveis i størrelsene 21, 24 og 27 tommer. Førstnevnte skal ha full HD-oppløsning, mens de to sistnevnte visstnok skal skilte med 4K-oppløsning.

Flere rykter

Det har også tidligere dukket opp informasjon om at Microsoft jobber med alt-i-ett-PC-er. I slutten av juni meldte nettstedet Digitimes at Microsoft samarbeider med aktører i forsyningskjeden om utvikling av alt-i-ett-modeller, med planer om lansering tidligst i tredje kvartal i år.

Dette tidspunktet stemmer altså ganske godt overens med de seneste ryktene om lansering i slutten av oktober. Dermed kommer alt-i-ett-maskinene altså trolig før Surface Book-oppfølgeren, som ifølge Digitimes skal utsettes til første halvdel av 2017.

Har du mer lyst på en hybrid-PC? Lenovos Yoga-serie blir stadig mer forlokkende, men er ikke billige »

Les også
– Microsoft skal snart avsløre en ny Surface-PC
Les også
Microsoft skal lansere et ergonomisk tastatur med Surface-navnet
Les også
Her gjør Microsoft narr av Apples nye iPad Pro-reklame
Les også
Først kom Surface, så kom Surface Book. Snart vil Microsoft slippe enda et fysisk produkt, hevder rykter
Les også
Nå har Surface Pro 4 og Surface Book fått bedre batteritid og blitt mer stabile
annonse