Til hovedinnhold

– Facebook jobber med sin egen assistent-tjeneste

Facebooks Siri-utfordrer får en unik vri, ifølge ryktene.

Yeamake/Shutterstock.com

Virtuelle assistentfunksjoner har vist seg å være et velkomment element på mobile plattformer, og hittil har både Google, Apple og Microsoft lansert sine utgaver av de stemmebaserte hjelpefunksjonene. Nå ser det også ut til at kongen innen sosiale medier skal kaste seg på – med sin egen vri.

Som blant andre The Next Web melder skal Facebook være i ferd med å utvikle en assistenttjeneste med det foreløpige kodenavnet «Moneypenny». Opplysningene kommer fra kilder som nettstedet The Information skal ha vært i kontakt med.

Benytter seg av levende mennesker

Den nye funksjonen skal bygges inn i meldingsapplikasjonen Facebook Messenger. Ikke så mye er kjent om den nye tjenesten ennå, annet enn at den visstnok gir brukerne mulighet til å spørre levende mennesker om hjelp til ulike ting.

Den nye tjenesten kan bli en konkurrent til Apples Siri, men har angivelig en annen innfallsvinkel. Foto: Hadrian/Shutterstock.com

Dermed skiller den altså tilsynelatende fra tjenester som Siri og Cortana, som baserer seg på kunstig intelligens. Akkurat hvordan det hele skal fungere er dessverre ennå uvisst.

Ifølge de anonyme kildene skal den nye assistenttjenesten til Facebook kunne brukes til å blant annet undersøke og bestille ulike varer og tjenester, men den skal også få en rekke andre bruksområder. Noen eventuell lanseringsdato er ikke kjent.

Kan bli konkurrent til «Magic»

The Next Web spekulerer i om appen muligens kan bli en konkurrent til den eksisterende tjenesten «Magic», som lar brukere bestille alt mulig rart av varer og tjenester bare ved å sende tekstmeldinger med forespørsler til et bestemt nummer. Eksempler er matvarer og flybilletter.

Denne fungerer ved at andre personer undersøker aktuelle tilbud i området på vegne av brukeren, leverer varene og tar et lite gebyr for jobben. Tjenesten er kun tilgjengelig i USA. Enn så lenge er dette altså bare spekulasjoner, og for mer informasjon må vi nok vente på eventuelle offisielle kunngjørelser fra Facebook.

Facebook har stadig store planer på gang: Nå skal selskapet spre Internett med disse laserne »

annonse