Til hovedinnhold

Nye Apple TV kan få fjernkontroll med pekeflate

Apples medieboks blir da langt enklere å betjene.

Shutterstock

Det har gått en god stund siden det skjedde noe nytt med mediesenterboksen Apple TV – naturligvis med unntak av programvaren.

Men når maskinvaren nå er over tre år gammel er det ingen tvil om at mange ønsker seg noe nytt TV-relatert fra Apple, og etter et par år med mer eller mindre gode rykter er det nå nærtil opplest og vedtatt at selskapet vil avduke en ny modell under WWDC (Apple Worldwide Developers Conference) i juni.

Nå er det en anonym Apple-ansatt som via The New York Times kan melde om at det ikke bare kommer en ny boks, men at også fjernkontrollen får en real overhaling – som inkluderer berøringsteknologi.

Amazon Echos fjernkontroll. Foto: Amazon

I tillegg til to fysiske knapper, vil fjernkontrollen ha en berøringsfølsom overflate som benyttes til navigering. Den vil også være tykkere, visstnok litt i samme gate som fjernkontrollen til Amazons smarthøyttaler Echo.

Hvorvidt Apple TVs nye fjernkontroll også kan få innebygd mikrofon à la Googles Nexus Player eller den nevnte Amazon Echo vites ikke, men talestyring gjennom Siri er slett ikke utenkelig.

Apple TV med nett-TV?

Hva som vil skje med det fysiske produktet er én ting – et annet spørsmål er hva Apple eventuelt kommer til å lansere av TV-tjenester. Allerede tidlig i år var det klart at Apple var i dialog med innholdsprodusenter for å lage sine egne nettbaserte programpakker.

Nøyaktig hva vi vil kunne få i en slik pakke her til lands er dog usikkert, ettersom kanaler og innholdsleverandører gjerne er stedbundne og opererer med forskjellige avtaler alt ettersom hvor på kloden innholdet skal vises.

At det dukker opp en egen App Store for Apple TV er heller ikke utenkelig.

Spent på hva som skjer på TV-fronten i år?
Slik tror vi TV-året 2015 blir >>>

(Kilde: BGR)

annonse