Til hovedinnhold

Apple-lansering i dag: Dette tror vi kommer

I dag er det atter duket for en ny Apple-lansering. I sedvanlig stil har ikke Apple vært særlig snakkesalige om hva de vil vise frem, men at vi får flere spennende nyheter til uken er det ingen tvil om.

Og som så mange andre selskaper sliter også Apple med å holde de nye produktene sine hemmelige for tiden. Noen komplette lekkasjer har vi ikke fått, men det mangler ikke på hint. Her oppsummerer vi produktene vi tror Apple vil vise frem senere i dag.

Helt ny MacBook Air

Det har gått åtte år siden Apple vise frem det nåværende designet til sin billigste MacBook, kalt Air. Det er også over 500 dager siden de oppdaterte den med (hakket) bedre maskinvare. Budsjett-Macen har dermed fremstått som som totalt akterutseilt, og paradoksalt nok er den som navnet spiller på ikke lenger Apples verken letteste eller tynneste MacBook.

Nå skal MacBook Air etter sigende få sin etterlengtede designoverhaling. Dette skal alene være én av grunnene til at Apple har invitert inn til en stor lansering fremfor å bare sender ut nye produkter i det stille eller sammen med en pressemelding.

Det er ventet at det nye designet vil få på plass en høyoppløst «retina»-skjerm med langt slankere rammer rundt. Enkelte spekulerer også i om den får større paneler enn dagens, som måler 11- og 13 tommer. Det er også sannsynlig at tilkoblingene byttes ut med mer fremtidsrettede USB-C-porter.

I dagens MacBook Air finner vi en tokjernet prosessor som ble lansert i starten av 2015. En oppdatert modell vil trolig få en av Intels nye firekjernede prosessorer, noe som vil gjøre maskinen langt raskere og mer energieffektiv.

Apple-analytiker Ming-Chi Kuo spekulerer for øvrig i om Apple vil skrote hele MacBook Air-serien og heller introdusere en rimeligere modell i MacBook-serien.

AirPower – Apples første trådløse ladeplate

AirPower er Apples trådløse ladeplate som lar deg lade flere enheter samtidig. Denne ble vist frem for over et år siden, men ble plutselig trukket fra Apples nettsider i fjor og har glimret med sitt fravær på flere arrangementene siden.

Grunnen til at den ikke allerede er lansert skal ifølge anonyme personer med kjennskap til utviklingen være problemer med overoppheting og kommunikasjon med enhetene den ladet.

Vi tipper Apple har revet seg godt i håret over fadesen, men kanskje tiden endelig er inne?

Oppdaterte iPader uten ramme

Blir de nye iPad-modellene lik denne dataskapte skissen?

Apple er ventet å slippe nye iPader med langt tynnere rammer enn dagens modeller, slik at de ligner mer på selskapets nye iPhoner. Dette er et relativt sikkert rykte, ettersom det er funnet skjulte ikoner som viste en rammeløs iPad i en betaversjon av iOS 12.

Hjemknappen glimrer dessuten med sitt fravær fra ikonet, noe som tyder på at Touch ID forsvinner til fordel for ansiktsgjenkjenning med Face ID.

Nye iPader uten oppdatert innmat høres også lite trolig ut, så forvent raskere og mer energieffektive systembrikker.

En ny USB Type-C-utgang for iPad Pro skal gjøre det mulig å overføre høyoppløst 4K-innhold med HDR-støtte videre til eksterne skjermer. Dette støttes ikke med dagens proprietære Lightning-utgang, og om dette ryktet slår til kan årets iPad Pro markere overgangen fra den proprietære lade- og datakontakten til industristandarden andre mobiler og nettbrett er utstyrt med.

En ny iPad Pro skal også komme med en ny «Magnetic Connector» som støtter tilkobling av flere typer utstyr enn dagens «Smart Connector», som bare fungerer med tastatur.

Nye AirPods

AirPods kan ikke lade trådløst. Vil de det etter neste ukes Apple-arrangement?

Det har allerede gått over to år siden Apples trådløse øreplugger ble lansert. Nå spekuleres det i om Apple vil lansere enten AirPods med oppdatert etui som støtter trådløs lading via AirPower-platen sin, eller AirPods med helt nye funksjoner.

Vi har nok mest trua på førstnevnte nå i første omgang. Men for en tid tilbake siden ble det jo hevdet at Apple jobbet med å utstyre AirPods med biometriske sensorer for å overvåke pulsen din, gjøre pluggene vanntette og til og med bygge inn støtte for aktiv støykansellering.

Fasit får vi uansett neste uke.

Nye stasjonære Macer

Mac Mini.

Mac Mini, som er Apples minste stasjonære maskin har ikke fått noen oppdatering siden 2014.

Dersom Apple skal fortsette å selge den utdaterte maskinen må noe skje snart, og et hett tips er at oppdateringen kommer før oktober er omme.

Og det er etter sigende proffbrukerne med ønske om en liten, men relativt kraftig, maskin Apple sikter seg inn på.

Fokuset skal denne gangen ligge på prosessorytelse, samt mer og ikke minst langt raskere lagring ettersom harddisker bør bli byttet ut med SSD-er eller M.2 PCIe-enheter. Vi blir også overrasket om Apple avduker en ny Mini uten Intels firekjernede prosessorer fra 8000-serien. Det er imidlertid ventet at eventuelle nykommere i serien vil få en høyere pris enn dagens modeller, som i skrivende stund har en startpris på 5500 kroner.

Dagens iMac-modeller kan på sin side få noen innvendige oppgraderinger, med høydepunkt som prosessorer fra Intels splitter nye niende generasjon Core i-serie.

Dagens Apple-arrangement starter klokken 15, norsk tid. Vi følger det selvfølgelig her på Tek.no.

Apple lanserte nye iPhoner så sent som i september:

Les også
Apple Airpower angivelig på vei i produksjon
Les også
Dette er nye iPad Pro med tynne rammer og Face ID
Les også
Apple viste frem helt ny MacBook Air
Les også
Ny MacBook Air og Mac Mini på vei, hevder Bloomberg
Les også
Dette er bra og dårlig med MacBookene for studenter
Les også
Logitech lanserer den trådløse iPhone-laderen Apple burde lansert selv
Les også
Airpods blir trolig oppdatert med støykansellering og pulsmåling
annonse