Rykte

Er dette nye Galaxy Note 7?

Kjent ryktemaker viser frem det som kan bli Samsungs nye topptelefon.

Samsung har i hovedsak to viktige mobillanseringer i året. Den ene er vårens flaggskiplansering av Galaxy S-modellene, mens den andre er Galaxy Note-lanseringene som vanligvis foregår rundt høstens IFA-messe i Berlin. Nå kan katta være ute av sekken for selskapet. Det har nemlig dukket opp bilder av det som skal være Galaxy Note 7 på nettet.

Bøy langs skjermens langsider

Galaxy Note 7 skal ha de samme avrundede hjørnene som Galaxy S7 Edge.

Det er den kjente ryktemakeren Evan Blass som har lagt ut bildene. Han er journalist og mest kjent under Twitter-navnet @evleaks. Dette er en kar som har tradisjon for å lekke viktige telefonmodeller.

Bildet som har dukket opp ser ut som ett av produsentens klassiske bilder for Galaxy Note-serien, med den særegne S-pennen på skrå over mobilskjermen.

Langs langsidene av telefonen ser den ut til å ha den den samme Edge-bøyen som vi kjenner fra Galaxy S7 Edge.

En annen ting som ser ut til å ha blitt ny er ladeporten i bunnen av telefonen. Her antyder bildet sterkt at vi snakker om en av de nye USB type-C-kontaktene.

Blir den vanntett med USB type-C?

Det spekuleres en del i om telefonen er vanntett eller ikke. Galaxy S7-modellene er det, men samtidig har vi ikke sett USB type-C-kontakten i vanntette modeller ennå, og det har blitt spekulert i om det er vanskelig å kombinere kontakten med vanntett design.

Ellers ryktes det at telefonen vil få irisleser til å ta seg av sikkerheten og skjermpennen skal visstnok også få mye ny funksjonalitet.

Mange av ryktene som har gått de siste månedene omhandler en mystisk Snapdragon 823-brikke som ikke er lansert av Qualcomm ennå. Men gitt at det også går rykter om en svært snarlig lansering for Galaxy Note 7, virker det fullstendig usannsynlig at den skal være utstyrt med en systembrikke Qualcomm ikke alt har lansert.

Kanskje nært forestående lansering

Hvis Phonearena.coms påstand om lansering den 2. august holder vann, er nemlig Galaxy Note 7 for lengst gått i produksjon. Med mindre Samsung og Qualcomm har nye strategier på gang, gjøres produksjonen på et eksisterende men ferskt brikkesett.

Vi holder en knapp på enten dagens Snapdragon 820 som blant annet er kjent fra Galaxy S7, eller nye Snapdragon 821 som ble lansert for en liten stund siden.

Hvis lanseringen faktisk er den 2. august fortsetter Samsung også sin relativt nye trend med å lansere Galaxy Note-modellene utenfor IFA-messen i Berlin. Årets messe varer fra 2. til 7. september, og Tek er som vanlig på plass.

Men forrige Galaxy Note var nummer fem, sier du kanskje. Hvorfor hopper Samsung tilsynelatende rett til nummer sju? Selskapet ønsker visstnok å synkronisere modellnumrene sine. Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

(Kilder: Evan Blass, Phonearena.com 1, 2)

Les også
Dette skal være Samsung Galaxy S8
Les også
Galaxy Note 7 vises frem i ny video fra Samsung
Les også
Galaxy Note 7 kommer trolig til Europa – så mye vil den koste
Les også
Neste Galaxy Note får trolig Snapdragon 821-prosessor
Les også
Slik ser angivelig Samsungs enorme Galaxy Note 6 ut
Les også
Samsung hopper trolig over Galaxy Note 6 og går rett til Note 7
annonse