Rykte

– Apple fjerner alle innganger på iPhone i 2021

Hodetelefoninngangen er allerede borte – nå kan også Lightning-porten forsvinne.

Illustrasjonsbilde

Helt siden lanseringen av iPhone 5 i 2012 har alle telefoner fra Apple hatt én ting til felles: de har alle som én brukt Lightning-inngangen til alt fra lading til dataoverføring. Dette kan det i følge TheNextWeb bli en brå slutt på i 2021, dersom ryktene skulle vise seg å holde vann.

Det året skal bli det første der Apple lanserer en telefon helt fullstendig blottet for noen form for innganger. Den vil da måtte lene seg fullstendig på trådløs teknologi – både til lading og dataoverføring.

Dette går i mot tidligere rykter som tilsa at selskapet ville ta i bruk USB Type-C-standarden som erstatning for Lightning-porten. Dette er inngangen alle konkurrentene benytter, og som Apple også anvender i sine iPad-er og MacBook-er.

Kjent og presis ryktemaker står bak

Dagens iPhone 11 og iPhone 11 Pro har Lightning-innganger nederst.

Den sørkoreanske analytikeren Ming-Chi Kuo, kjent for sine presise Apple-spådommer, er mannen bak ryktene. Dermed er det umiddelbart noe høyere troverdighet her, selv om du selvsagt burde ta med deg en viss skepsis videre i saken.

Ifølge Kuo vil flaggskipmodellen i 2021 tilby «...den fullstendig trådløse opplevelsen...». De billigere modellene vil enn så lenge fortsatt bli utstyrt med innganger, ifølge Kuo.

Dermed er det også verdt å presisere at selv om Apple altså kan se ut til å fjerne inngangen på den råeste iPhonen, så kan fortsatt de andre ta steget over til USB Type-C og leve videre ved siden av.

Hvordan skal telefonen lade på farta?

AirPower ble aldri noe av. Men kanskje i 2021?

Hovedgrunnen til at Apple ikke har tatt steget tidligere, og ikke kommer til å gjøre det allerede i 2020, skal etter sigende være at trådløs teknologi ikke er bra nok enda. Dette ble tydelig vist da selskapet måtte erkjenne nederlag og kansellere den ventede «superladepadden» AirPower tidligere i år.

Lading er et åpenbart problem: hvordan skal man for eksempel kunne lade på farta? Trådløs lading er i dag ganske upraktisk med mindre telefonen ligger stille på nattbordet, eksempelvis. TheNextWeb spekulerer også i om et spesielt deksel kan komme ved siden av, for lading på farta.

Dataoverføring er også et åpenbart problem. Her kan forbrukere i praksis bli enda mer bundet til Apples lukkede økosystem, ettersom AirDrop og andre lignende trådløse filoverføringsteknologier nok bare vil bli viktigere.

For øvrig var hevder Kuo også å vite at 2020 vil bli året der vi ser en iPhone SE 2, med 4,7 tommers skjerm, mens det senere samme år vil komme hele fire nye iPhoner i toppsegmentet. Her er det da snakk om to 6,1-tommere, én 6,7-tommer og en mindre 5,4-tommer.

Les også
Apple innrømmer at MacBooker plutselig kan slå seg av
annonse