Tek.no

Rykte

Dette kan være Samsungs «rammeløse» 8K-TV

Samsungs rammeløse 8K-TV ser ut til å få sin debut på CES-messen i Las Vegas, som starter sent søndag kveld, norsk tid.
Samsung/4KFilme.de
2 Jan 2020 15:30

Samsung kommer tilsynelatende til å lansere en 8K-TV nærmest fullstendig uten skjermrammer i 2020, skal vi tro bilder det tyske nettstedet 4KFilme.de har fått tak i.

Samsung varslet allerede i januar i fjor at de hadde utviklet en såkalt single display driver IC (DDI) som tillot overføring av bilder og video i 8K-oppløsning til skjermpanelet uten hjelp fra andre komponenter. En slik brikke vil i praksis eliminere behovet for skjermrammer, ettersom disse vanligvis brukes til å gjemme annen elektronikk.

Velkjent fot

Bildene 4KFilme har fått fatt på skal være hentet fra Samsung i USA, som tilsynelatende har lagt dem ut for tidlig. TV-en skal nemlig presenteres på CES-messen i Las Vegas, hvor Samsung avholder sin pressekonferanse natt til tirsdag, norsk tid.

Ut fra bildene kan vi også se at Samsung ser ut til å videreføre foten vi så på Q90 tidligere i år, med en flat fot midt under skjermen som gir mulighet for å plassere en lydplanke der. Den vil tilsynelatende også få et veggfeste som gir mulighet for oppheng veldig tett inntil veggen.

At TV-en vil være helt trådløs er nok svært usannsynlig. Samsung går nok sannsynligvis for sin eksterne One Connect-boks, som betyr at både strøm og signal leveres gjennom en svært tynn kabel til TV-en.
Samsung/4KFilme.de

Kostbar fornøyelse

En ting er nok sikkert med Q900 eller Q950, som navnet kan bli: Den blir neppe spesielt billig. Samsungs eksisterende 8K-modell Q900 kostet henholdsvis 50.000, 70.000 og 150.000 kroner for versjonene på 65, 75 og 85 tommer da den ble lansert på høsten i 2018. Av disse er det riktignok ingen som er i salg lenger, men at bildekvaliteten var god, det er det liten tvil om.

Vår tester kalte Q900 for «ren magi» og konkluderte at selv om mengden 8K-innhold er svært begrenset, gjør TV-en en så god jobb med oppskaleringen at selv mindre veloppløst innhold blir seende svært skarpt ut.

LG satser videre på rulle-TV

Konkurrenten LG ser på sin side ut til å fortsette satsingen sin på rullbare TV-er, som egentlig er fleksible OLED-skjermer. De har varslet at de vil vise frem en konseptmodell som rulles ned fra taket på CES-messen. Tenk omtrent som et projektorlerret.

TV-en vil være en videreutvikling av TV-en vi så i fjor, som rullet opp fra en slags lydplanke. Konseptmodellen er på 65 tommer og har 4K-oppløsning.

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

LGs rulle-TV kommer i butikkene i år

annonse

Les også