Rykte

Får sjokkpris: kan koste over 20 000 kroner

Brettbare «Galaxy F» kan sette prisrekord neste år.

For knappe tre uker siden viste Samsung frem prototypen av sin aller første bettbare telefon som skal gå under navnet «Galaxy F» (for Flex). Bare noen dager gikk før de første analytikerne advarte om at den nye telefonen etter alt å dømme ville koste omtrent 15 000 kroner.

Samsung-kilde: – Vil koste mer

15 000 kroner er mye penger for en mobil, men ifølge Gizmodo er det ikke nok til å sikre seg mobilen med den nye formfaktoren. Nettstedet har nemlig snakket med en kilde som jobber i Samsung. Kilden hevder prisen på Galaxy F vil starte på 1500 pund men strekke seg helt opp til 2000 pund når den lanseres i Storbritannia.

Her vises en prototype av Samsungs Galaxy F frem tidligere i november.

Blir den dyreste telefonen på markedet

Direkte omregnet tilsvarer dette mellom 16 500 og 22 000 norske kroner, men vi skal huske på at mobiler som oftest er dyrere i Norge enn i andre europeiske land. Om Samsung-kilden har rett, kan dermed de norske prisene strekke seg helt opp til omtrent 25 000 kroner.

Grunnen til at Samsung-kilden opererer med et estimat hvor det skiller hele 500 pund fra laveste til høyeste pris, er nok at Galaxy F vil bli tilgjengelig i flere varianter. Sannsynligvis vil den dyreste varianten til 2000 pund ha mer lagringsplass enn modellen til 1500 pund.

Uansett tyder mye på at Galaxy Flex blir den dyreste mobilen på markedet når den etter sigende lanseres på vårparten neste år.

Galaxy F når den er brettet sammen.
Og Galaxy F når den er brettet ut.

Dagens toppmodeller med tradisjonell formfaktor startet på sin side på 9500 kroner for Galaxy S9+ og 10 000 kroner for Galaxy Note 9+ når disse ble lansert for omtrent ni måneder siden. Salget av disse har imidlertid vært skuffende for Samsung og prisene har sunket kraftig etter lanseringen.

Den dyreste telefonen på markedet er i dag Apples iPhone XS Max med 512 GB lagringplass til 16 500 kroner.

Dette er Galaxy F

Den store fordelen med Galaxy F er selvsagt at den kan by på en svært stor skjerm når den brettes ut, samtidig som telefonen tar opp mye mindre plass enn dagens toppmodeller når den foldes sammen og puttes i lommen.

Helt sentralt i den brettbare mobilen er et nytt panel Samsung har utviklet. Det er kalt Infinity Flex Display og er fleksibelt nok til å bøyes tusenvis av ganger uten å bli ødelagt.

Prototypen av Galaxy F har en vanlig frontskjerm samt en brettbar skjerm på hele 7,3 tommer som først kommer til syne når telefonen åpnes. Sistnevnte tar automatisk over appene du styrte på frontskjermen før du foldet ut mobilen, noe Samsung mener vil gi deg en sømløs overgang uansett hvordan du bruker mobilen og hvilke apper du jobbet med.

Galaxy S9 kan bli den siste uten hakk i skjermen:
Dette er Samsungs nye skjermdesign »

(Kilde: Gizmodo)

Les også
Her er Samsungs brettbare telefon
Les også
– Samsungs brettbare telefon vil kunne koste 15 000 kroner
Les også
Dette betyr at brettbare mobiler snart kommer for fullt
Les også
Samsung viste fire nye skjermdesign med busslomme
Les også
Samsung viste brettbar mobil
annonse