Til hovedinnhold

– iPhone 7 får to kameraer og optisk zoom

Nå kan bilde av selve telefonen også være lekket.

Det går alltid mange rykter rundt Apples kommende iPhone-modeller, og vi har allerede rukket å skrive flere saker om det vi nesten må anta vil bli kalt iPhone 7. Blant annet en sak med de muligens aller første datasimulerte bildene av telefonen, samt en om at Apple vitterlig skal fjerne hodetelefoninngangen.

Nå melder PhoneArena om at noe enda mer spennende har dukket opp: bilder av det som skal være en ekte prototype i kjøtt og blod. Eller metall og glass, om du vil.

«iPhone Pro» – med dobbelt kamera og optisk zoom

Slik skal visstnok iPhone Pro-baksiden se ut.

Ryktene stammer fra AppleInsider, som visstnok skal ha fått dem fra en kinesisk kilde. De viser mye av det samme som vi allerede har sett i den forrige lekkasjen – altså en matt bakside i metall og at antennebåndene på baksiden har forsvunnet.

Nytt av dagen er imidlertid at det er en større, uthevet kameramodul med to kameraer bak.

Hele telefonen ser også større ut, så det ville vært lett å anta at dette er Plus-modellen. Men ifølge et tidligere rykte skal det faktisk være en helt ny modell, på toppen av de tre eksisterende modellsjiktene.

Da er heller ikke «iPhone Pro»-navnet helt utenkelig, siden Apple i det siste har lansert flere slike produkter i iPad-porteføljen sin.

Dette konseptbildet viser hvordan de to kameraene kan se ut på et produktbilde fra Apple.

Men tilbake til de to kameraene. Designet på modulen ser ut til å gå i tråd med dagens modeller, og bli uthevet fra resten av telefonen med en blank metallkant.

Videre hevder flere kilder at Apple faktisk vil implementere intet mindre enn en optisk zoom i ett av de to kameraene, noe som ville vært svært imponerende.

Disse to patentene viser det som skal være zoomen i den nye iPhonen. Den baserer seg på at bildet speiles vertikalt inn i en «sjakt», som så står for zoom-funksjonen.

Apple selv har faktisk også nylig fått godkjent et patent for nettopp dette, noe som styrker ryktene betraktelig. Men det skal også nevnes at langt fra alle patenter slike gigantiske selskaper får innvilget noensinne blir tatt i bruk.

Mister frontknappen og hodetelefoninngangen

Vi har allerede sett denne dataanimerte modellen, som skal være selve iPhone 7.

Sammen med bildet av baksiden av telefonen kom også bilder av både bunnen og fremsiden, og de viser enda flere – og store – endringer. Om vi skal tro ryktene vil iPhone Pro – og kanskje også hele iPhone 7-generasjonen – miste ikke bare hodetelefoninngangen, men også selve hjemknappen.

Dette har det vært laget konsepter av før, og man har ment at Touch ID og hjemknappfunksjonaliteten ville bygges direkte inn i glasset som en kapasitiv knapp. Dette bil isåfall også gi muligheter for mindre rammer og større skjerm på samme eller mindre flate enn før.

iPhone Pro sett forfra og nedenfra.
Denne skissen viser den nye Smart Connector-plasseringen.

Bildet av bunnen viser oss to rader med høyttalerhull, som det ble plass til da hodetelefonutgangen måtte bøte med livet. I midten sitter naturlig nok en Lightning-port, og hele telefonen virker også merkbart tynnere på bildet.

Nederst på telefonen, på baksiden, finner vi også noe vi første gang så i iPad Pro 12,9 – en Smart Connector.

Denne tilkoblingen skal kunne brukes til å koble til smart tilbehør, men nøyaktig hva Apple vil bruke den til på iPhone vites ikke.

Går i mot tidligere rykter

Tidligere rykter har hintet om at iPhone 7S får bakside i glass – slik som hos den avbildede telefonen, Galaxy S7 Edge.

Som alltid vil vi understreke at alle slike rykter må tas med en klype salt, og denne gangen finnes det dessuten andre rykter som går direkte i strupen på de nye. Tidligere har vi nemlig meldt om at iPhone 7- og 7S-generasjonene sannsynligvis vil bli å få med glass på baksiden, noe de nye bildene ikke stemmer overens med. Hvem som har rett vet bare Apple.

Det er også helt mulig at begge har noe ved seg, og at for eksempel iPhone 7-generasjonen vil bli seende ut som på bildene vi nå viser, men iPhone 7S får nytt design og glass bak.

Tidligere S-modeller har imidlertid gått i fotsporene til forgjengeren designmessig, så det ville isåfall vært et tradisjonsbrudd fra Apples side. Det ryktes uansett at 7S blir den første iPhonen med AMOLED-skjerm, noe Apple nylig la inn en gigantisk bestilling på fra Samsung. Hva annet som også er endret vet vi derimot lite om.

Fikk du med deg denne saken?
Dette er de fire mest spennende iPhone 7-konseptene »

(Kilde: PhoneArena 1, PhoneArena 2, PhoneArena 3, AppleInsider, MacOtakara)

annonse