– Nokia skal vise frem et VR-produkt neste uke

Rykter hevder at Nokia skal bruke VR-teknologi til å gjenreise selskapet.

Etter at Microsoft kjøpte mobilavdelingen til Nokia har vi ikke hørt så mye til den tidligere finske mobilgiganten, med unntak av de ferske ryktene om at selskapet muligens planlegger et comeback på mobilfronten. Nå har det dukket opp atter nye rykter som hinter om at Nokia kanskje skal hoppe på en helt ny karusell.

Nettstedet ReCode har vært i kontakt med kilder som hevder at Nokia snart skal dra sløret av et VR-prosjekt, som altså muligens betyr at selskapet ønsker å ta opp konkurransen med blant annet Oculus Rift.

Vil gjenreise Nokia på forbrukermarkedet

Enn så lenge er det uvisst akkurat hva selskapet har i ermet, annet enn at produktet skal være utviklet av Nokia Technologies-avdelingen. Dette er den samme avdelingen som nylig lanserte nettbrettet Nokia N1.

Om Nokia skal kaste seg ut i VR-markedet må selskapet konkurrere med blant annet de etterlengtede Oculus Rift-brillene. Foto: YouTube/Oculus VR

Med den nye satsingen på virtuell virkelighet håper Nokia ifølge ReCode å gjenetablere selskapet som en seriøs og betydningsfull aktør innen forbrukerelektronikk. For øyeblikket er mesteparten av selskapet viet til infrastruktur-teknologi innen telekommunikasjon.

VR-produktet til Nokia skal visstnok vises frem allerede neste uke, så det er med andre ord ikke lenge til vi får et innblikk i hva det er selskapet har på gang. Nokia selv har for ordens skyld ikke kommentert saken.

Mange konkurrenter

Om opplysningene stemmer kommer selskapet relativt sent inn på et marked som allerede begynner å bli trangt. Størst forventinger knyttes nok til de kommende Oculus Rift-brillene. I tillegg har søkegiganten Google kastet seg på VR, og det samme har Valve og HTC med sine lovende Vive-briller.

Ikke minst har også Sony nylig forbedret sine VR-briller Morpheus, som blant annet skal fungerer med PlayStation 4-konsollen. Flere har også lansert VR-briller for mobiltelefoner, noe giganten Apple tilsynelatende også jobber med.

Microsoft satser også på VR med Windows 10: Det nye operativsystemet skal bli den beste plattformen for VR, ifølge selskapet »

(Via Slashgear)

Les også
– Til neste år vil mobilen din være kraftigere enn PS4 og Xbox One
Les også
Disse VR-brillene byr på skikkelig oppløsning
Les også
Nå kan du bestille Nokias nye nettbrett
Les også
Her er forbrukerversjonen av Oculus Rift
Les også
Apple trapper opp satsingen på VR-teknologi
Les også
Snart kan VR-brillene få 4K-oppløsning
Les også
Sonys VR-briller har blitt enda bedre
annonse