Tek.no

Rykte

Navnene på Googles nye telefoner er avslørt

Nye rykter sier at Google snart skal vise frem både telefonene og annen maskinvare.

Google
Eigil Knudsen
3 Sept 2016 22:43

Vi meldte nylig at Google trolig skal droppe Nexus-navnet på sine kommende mobilmodeller, uten at det var helt klart hva som skulle bli det nye navnet. Nå påstår nettstedet Android Police at de har fått tak i navnene på Googles nye mobiler.

De kommende mobilmodellene skal visstnok hete «Pixel» og «Pixel XL». Opplysningene er altså ikke offisielt bekreftet, men skal stamme fra troverdige kilder med godt rulleblad.

5,5 og 5 tommer

Med tanke på at Google allerede har benyttet Pixel-navnet blant annet på sin Chromebook-maskin, fremstår ikke navnene som spesielt usannsynlige.

Dette er det tidligere lekkede bildet av det som skal være en av de neste Google-mobilene, som visstnok skal bære Pixel-navnet.
Twitter

Pixel XL vil dermed bli den 5,5 tommer store modellen, som hittil har båret kodenavnet «Marlin», mens Pixel vil være 5-tommersmodellen «Sailfish». Interessant nok hevder den ene kilden at mobilene vil markedsføres som de første mobilene bygget av Google.

Det er uvisst akkurat hva dette betyr, da det er mer eller mindre bekreftet at det er HTC som skal stå for produksjonen av Googles nye mobiler. Det har imidlertid tidligere gått rykter om at Google ønsker langt større kontroll over mobilene sine, som i så fall ikke gjør det helt usannsynlig at de skal markedsføres som «ekte» Google-mobiler.

Skal trolig vises frem den 4. oktober

Enda mer interessant er det kanskje at Android Police samtidig kan melde at de nye Pixel-mobilene snart skal vises frem. Troverdige kilder skal nemlig ha det til at Google skal avholde et stort, maskinvare-fokusert arrangement den 4. oktober.

I tillegg til Pixel-mobilene skal Google visstnok også vise frem en ny 4K-Chromecast, angivelig døpt Chromecast Plus eller Chromecast Ultra, og et par VR-briller tilhørende Googles Daydream-plattform. Flere detaljer om disse enhetene foreligger ennå ikke.

I mellomtiden utvikler google stadig tjenestene sine: Nå skal de legge Færøyene inn i Street View »

Les også
Dette skal være Googles nye 4K-Chromecast
Les også
Dette skal være den nye «Pixel XL»-telefonen til Google
Les også
– Google skal droppe Nexus-navnet på sine kommende mobiler
Les også
– Slik blir den neste Nexus-mobilen
Les også
Google skal lage sin egen telefon, og den heter ikke Nexus
annonse

Les også